Yabancılardan Türk medyasına yoğun ilgi!

Socar, Star Medya Grubu için, Time Warner ise Çalık Holding’e ait atv televizyonu için görüşmeler yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yabancılardan Türk medyasına yoğun ilgi!

Türk medyası son dönemlerde yabancıların da gözdesi oldu. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin (SOCAR) Star Medya Grubu’yla masaya oturmasının ardından dün de Çalık Holding bünyesindeki Turkuvaz Medya Grubu’na ait ATV için ABD’li medya grubu Time Warner Group ile görüşmeler yeniden hızlandı.

Rixos Otellerinin patronu ve Star Medya Grubu’nun ortağı Fettah Tamince, The Wall Street Journal Türkiye’ye “Petkim’in sahibi Socar ile Star Medya Grubu’nun satışı için masaya oturduk” açıklamasını yaptı. Henüz görüşme aşamasında olduklarını ve satış konusunda kesin bir anlaşma olmadığını ifade eden Tamince “Kesinleşen bir bilgi olduğu taktirde biz gerekli açıklamayı yapacağız” dedi. İki grup anlaşırsa, doğalgaz dağıtım alanındaki ortaklıklarını medya sektörüne de taşımış olacak.



Reuters’ın haberine göre de Çalık Holding bünyesindeki Turkuvaz Medya Grubu’na ait ATV televizyonunun satışı ile ilgilenen ABD’li medya grubu Time Warner Group ile görüşmeler yeniden hızlanırken, nihai kararın nisan sonunda belli olacağı açıklandı.



HABERİN DEVAM İÇİN:



http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/23033450.asp





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin