Yabancı yatırımcıların gözü Türkiye'de Gayrimenkulde Türkiye'nin potansiyelinden umutlular. Gayrimenkulde yabancı yatırımcı ortak arayışında

‘Küresel Yatırımlar’ ve ‘Değerin Sosyoekonomisi: Erişilebilir Konutlar’ başlıklı panellerde konuşmaları bulunan yabancı yatırımcılar, Türkiye’deki gayrimenkul sektörünün son yıllarda oldukça büyüdüğünü ifade ederek jeopolitik konumu, altyapısı ve havayollarının gelişmesiyle nitelikli yatırım için oldukça avantajlı bir ülke olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yabancı yatırımcıların gözü Türkiye'de Gayrimenkulde Türkiye'nin potansiyelinden umutlular. Gayrimenkulde yabancı yatırımcı ortak arayışında

‘Küresel Yatırımlar’ başlıklı panelde konuşmacı olarak yer alan Gaw Capital Partners’ın Başkanı Goodwin Gaw, Türkiye’deki avantajları ve yapacakları yatırımlara ilişkin DHA’ya bilgi verdi. Zirvede gayrimenkul sektöründeki uzmanların bir araya gelmesini çok önemli gördüğünü söyleyen Gaw, “Türkiye’nin coğrafi konumunu düşündüğümüz zaman havayolları, deniz yolları ve altyapısını düşündüğümüz zaman Asya ve Avrupa arasında iyi bir noktada. Biz Türkiye’de Kalyon Grup ile çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Öncelikle perakende sektöründe alışveriş merkezi yapmak için bir  projemiz var. Böylece Türkiye’deki gayrimenkul sektörünü yakında görüp başka projeler de hayata geçirmeyi düşünüyorum. Çünkü Türkiye’nin coğrafi konumu ve THY sayesinde Asya, Avrupa ve Afrika’dan doğru kişilerin burada buluşma imkanı olması nedeniyle yatırımlar anlamında doğru noktada olduğumuzu düşünüyorum. Pandemi döneminde THY’nin yaptığı çalışmalar çok başarılıydı. Birçok yerde uçuşlar durmuşken Asya’dan, Afrika’dan yolcular başarılı bir şekilde taşındı. O dönemde insanlar THY ile İstanbul üzerinden yolculuk yapmanın ne kadar avantajlı olduğunu fark etti. Bu sayede turistler İstanbul’u ziyaret etti, alışveriş yaptı” dedi.  

THENIYAH: TÜRKİYE GAYRİMENKUL ALANINDAKİ YATIRIMLARDA CİDDİ PATONSİYEL SUNUYOR 

Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Jamal Bin Thenıyah da “Zirve çok önemi bir fırsat çünkü uzun süredir böyle bir etkinlik düzenlenmiyordu. Özellikle gayrimenkul sektörüne yatırım yapacaklar için ciddi bir değer sunacaktır. Türkiye’de gayrimenkul sektörü güçlü bir şekilde büyüyor. Özellikle siyasetçilerin yakın dönemde attığı adımlar ve son zamanda yaşanan gelişmelerle sektör güçlü bir şekilde büyüdü. Türkiye aslında çok güçlü bir ekonomi ve gayrimenkul yatırımlarında ciddi potansiyel sunuyor. Biz Türkiye’deki gelişmelerin yeni fırsatlar doğuracağına inanıyoruz. Türk lirasındaki değer kaybı, döviz kurlarında yaşanan dalgalanma zamanla geçecek diye düşünüyorum. Çünkü gayrimenkul sektöründeki değerlemeler bize gösterdi ki bugün yatırım yapanlar yarının fırsatlarını yakalayanlar oluyor. Sürdürülebilir yatırımlar anlamında inşaat alanında yeşil binalar çok gündemde olan bir konu. Bu alanda ilerleme biraz yavaş. Yine de yeşil ve sürdürülebilir binalara yönelik talebin de giderek arttığını görüyoruz. Bir de artık enerji verimliliği sağlayan binalar yapmak istiyoruz. Bu binaların enerji tasarrufu ve hava kalitesi konularında olumlu etki yaratmasını istiyoruz. Tüm endekslere baktığımız zaman Türkiye ve İstanbul’da doğru konut fiyatlarının giderek oturduğunu görüyoruz. Türkiye’nin jeopolitik konumunu, ülkede uygulanan liberal politikaları değerlendirdiğimiz zaman yatırım yapmanın avantajlı olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.  

THOMSEN: TÜRKİYE’DE YATIRIM İÇİN ORTAK ARAYIŞINDAYIZ 

Yine zirvedeki ‘Değerin Sosyoekonomisi: Erişilebilir Konutlar’ başlıklı panelde bir konuşması bulunan Immobilen AG Gayrimenkul Geliştirme Başkanı Henrik Thomsen ise zirvenin çok heyecan ve ilham verici olduğunu aktardı.  Thomsen, “Global ölçekte sürdürülebilirlik, uygun fiyatlı konut, altyapı, temiz hava, suya erişim gibi tüm dünyayı ilgilendiren konuşları konuşuluyor, heyecanlıyım. Türkiye, İstanbul havayolları ve altyapısıyla çok etkileyici bir büyüme sergiliyor. Biz inşaat, sürdürülebilir enerji ve yenilebilir enerji kaynakları alanında yatırımlarımız için Türkiye’de nitelikli ortak arayışındayız. Gerçekten zirve çok güzel GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu’ya çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin