Yabancı platformlar için Türkiye ucuz dizi pazarına mı dönüştü?

Netflix, Amazon Prime Video, discovery'nin ardından, disney+ ve HBO Max de Türkiye piyasasına, hem de çok ciddi transferlerle giriyor. Sina Koloğlu, kişisel Twitter hesabından paylaştığı yazısında bu konuya değindi ve "Döviz kurları nedeniyle Türkiye ucuz dizi pazarına mı döndü?" sorusunu sordu.

Google Haberlere Abone ol
Yabancı platformlar için Türkiye ucuz dizi pazarına mı dönüştü?

Sina Koloğlu'nun yazısı şöyle:

DİSNEY VE HBO; STAR İSİMLERİ BAĞLIYOR

Malum lira dolar karşısında pul durumunda. Ülkeye gelecek olan yabancı platformlar peynir ekmek gibi oyuncu bağlıyor. #HalitErgenç #ŞahanGökbakar #HandeErçel mesela Disney ile, aynı şekilde #MahsunKırmızıgül'ün de HBO ile anlaştığı söyleniyor. Bu isimler sadece bu kanallara iş yapacak.

KULÜP DİZİSİ; EN PAHALI YERLİ DİZİ!

Önemli bir kanalın üst düzey yönetcisi sohbet sırasında söyledi; ' Biz kolay oyuncu bulamıyoruz dizilere. İstedikleri paraları ödemede zorlanıyoruz artık' dedi.

Bir ufak ipucu ; '#Kulüp dizisi için kulağıma gelen rakam bölüm başına 650 bin dolar. Bu parayı türk lirasına çevirdiğinizde, bir yerli dizi için rekor fiyat çıkar. Bu parayı hiç bir yerli yapımcı veremez. Dolar ile lira arasındaki uçurum, ülkemize gelen yabancı platformlara yarıyor.

Bir yapımcı; 'Mesela bu Kulüp dizisini ABD'de çekseler bölüm başı milyon dolar olurdu. 650 bin dolar çerez parası yani' diyor. Her Netflix dizisi ya da örneğin HBO ya da Disney dizisi, bir biri ardına 'En pahallı yerli dizi' rekoru kırmaya aday!

Etiketler disney disney+ hbo
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin