Yabancı basın Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz kararını konuşuyor

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davasına ilişkin kararı, yurt dışında da dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Yabancı basın Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz kararını konuşuyor

İngiliz Financial Times gazetesi, Balyoz davasının "çöktüğü" yorumunu yaptığı haberinde Balyoz ve Ergenekon gibi "yüksek profili darbe komploları"na ilişkin davalarda "yargı kaosu"nun yaşandığını söylüyor.



Haberde "Uzun bir süreden beri bu davalardaki sanıklar, yargı süreçlerinin çok kusurlu olduğunu öne sürüyor ve çoğu subay olan Balyoz davası sanıklarının savcı iddianamesinin uydurulmuş kanıtlara dayandığını savunuyorlar" diyor.



Gazete, iktidar partisinin daha önce bu davaların "ordunun hakimiyet dönemi ile bir kırılma" olarak sunduğunu ancak Fethullat Gülen ile ilişkilerin bozulmasından sonra hükümetin bu davalar ile arasında mesafe koyduğunu, Başbakan Erdoğan'ın danışmanların da Balyoz davasını "kumpas" olarak nitelediklerini yazıyor.



WALL STREET JOURNAL: AYM OY BİRLİĞİYLE SANIK HAKLARININ İHLAL EDİLDİĞİNE KARAR VERDİ



ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal da, AYM'nin oy birliğiyle Balyoz davası sanıklarının haklarının ihlal edildiğine karar verdiğine dikkat çekerken "Türk Slahlı Kuvvetlerinin 200'den fazla muvazzaf ve emekli üyesi 2012 yılında Sayın Erdoğan'ın hükümetini düşürmeye çalışmaktan suçlu bulunarak 20 yıla kadar hapis cezalarına çarptırılmıştı" diyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin