"Yabancı" 19 Nisan'da vizyonda

Filiz Alpgezmen'in ilk uzun metrajlı filmi 19 Nisan'da vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol
"Yabancı" 19 Nisan'da vizyonda

Sezonun beklenen yerli filmleri arasında gösterilen 'Yabancı' Filiz Alpgezmen'in ilk uzun metrajlı filmi. 19 Nisan'da vizyona girecek olan 'Yabancı'nın başrollerinde Sezin Akbaşoğulları, Caner Cindoruk, Serkan Keskin ve Xavier Clion var.



Filiz Alpgezmen’in ilk filminde, doğduğu İstanbul ve büyüdüğü Paris’e kendini ait hissetmeyen Özgür isimli genç bir kadının hikayesi anlatılıyor. 'Yabancı'da yıllar sonra memleketine gelen Özgür'ün İstanbulla ve hayatla bağ kurma çalışmalarını konu edinmiş.



Daha önce tiyatro yönetmenliği ve dizi senaristliği yapmış Filiz Alpgezmen’in ilk uzun metrajlı filmi “Yabancı”, 19 Nisan’da gösterime giriyor.



Dünya prömiyeri Varşova'da



Dünya prömiyerini 28. Varşova Film Festivali’nde, Türkiye prömiyerini ise 19. Adana Altın Koza Film Festivali’nde yapan “Yabancı”nın başrollerinde Sezin Akbaşoğulları, Caner Cindoruk ve Serkan Keskin yer alıyor. Yapımcılığını Eylem Akın ve Ali Suphi Alpgezmen’in üstlendiği film, çocuk yaşta devrimci anne ve babası ile birlikte Paris’e iltica eden ve babasının ölümü üzerine onu İstanbul’da gömmeye çalışan Özgür’ün hikayesini konu alıyor.



Görüntü yönetmenliğini Özgür Polat’ın yaptığı filmin kurgusu Çiçek Kahraman’a ait.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin