Ya doğru bildiğimiz her şey yanlışsa. Gazeteci Şafak Altun 16. kitabını yayımladı

"Sizi gerçeğin fethinden geri tutmaya ant içmiş efsanelerle yüzleşmeye hazır mısınız? Ya doğru bildiğimiz her şey yanlışsa?" Gazeteci Şafak Altun; yeni kitabını Destek Yayınlarından çıkardı. İlgi çeken bir arka kapak yazısıyla okuyucularının karşısına çıkan Altun, "Ya Doğru Bildiğimiz Her Şey Yanlışsa" kitabında soruyor. Neyin tarih olacağına kim karar veriyor?

Google Haberlere Abone ol
Ya doğru bildiğimiz her şey yanlışsa. Gazeteci Şafak Altun 16. kitabını yayımladı

"Sizi gerçeğin fethinden geri tutmaya ant içmiş efsanelerle yüzleşmeye hazır mısınız? Ya doğru bildiğimiz her şey yanlışsa?"
Gazeteci Şafak Altun; yeni kitabını Destek Yayınlarından çıkardı. İlgi çeken bir arka kapak yazısıyla okuyucularının karşısına çıkan Altun, "Ya Doğru Bildiğimiz Her Şey Yanlışsa" kitabında soruyor. Neyin tarih olacağına kim karar veriyor?

İleşitim ve medya sektörüne Radyo Mega ile Açık Radyo'da başlayan gazeteci Şafak Altun, gazeteciliğe bir döneme damgasini vurmuş Nokta Dergisi'nde başladı. Birçok yayında çalışan ve en son CNN Türk'te program editörlüğü yapan Altun, Bahçeşehir ve Okan Üniversitesi’nde TV haberciliği, girişimcilik, inovasyon ve kriz yönetimi içerikli dersler verdi.

YA HER ŞEY YANLIŞSA?

"Ya Doğru Bildiğimiz Her Şey Yanlışsa" kitabıyla 16. kitabına imza atan Altun, kitabın arka kapağında okuyucularına şöyle sesleniyor: 

"Sizi gerçeğin fethinden geri tutmaya ant içmiş efsanelerle yüzleşmeye hazır mısınız? Ya doğru bildiğimiz her şey yanlışsa?

Kendi yarattığımız mitlere ve yalan yanlış bilgilere inanmak her zaman kolayımıza gelir. Tüm o akıldışı önyargılarla ve uçuk hayallerle, anlam arayışındaki insanı da anlatan yanlış anlaşılmalarla dolu bir bahçede yaşıyoruz. Peki neyin tarih olacağına kim karar veriyor?

Artık bildiğimiz her şeyin bir son kullanma tarihinin olduğunu öğrenmeliyiz. Gerçekler ölür ve belirli, öngörülebilir oranlarda yeniden doğar. Görünüşe göre de bize anlatılan gerçekler yanıltıcıdır. Gerçeklerin de süt gibi bir son kullanma tarihi vardır. Peki bugün hangi fikirler ve söylemler artık emekliye ayrılmalı?

ŞAFAK ALTUN'UN KİTAPLARI

Yolsuzluğun 100 Yıllık Tarihi (2004), Türk Popüler Tarihinde İlkler (2006), İnovasyonla Başarıyı Yakalayan Türkler (2007), İlk Hedef: Akdeniz’di, İkinci Hedef: İktisat (2007), Türk İşadamının Bilmesi Gereken 101 Ekonomi Hikâyesi (2007), İyi Fikir Her Zaman Kazandırır (2008), Atatürk, İnönü, Bayar’ın İktisat Kavgası (2008), Popüler Ekonomi Masalları (2009), Doğanın İnovasyonu (2011), Başarısızlığa Övgü (2015), Ferrari’yi Çalan Fil (2017), Uyumsuzlar (2019)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin