WSJ: Muhalefeti devre dışı bırakmak demokrasiye darbe olur

WSJ, Erdoğan'ın anayasa çalışmaları için mart ayına kadar süre vermesini yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
WSJ: Muhalefeti devre dışı bırakmak demokrasiye darbe olur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa hazırlıkları için Mart ayına kadar süre vermesi, yurt dışında da dikkat çekti. Wall Street Journal gazetesi, analistlere dayanarak "Üç muhalefet partisini devre dışı bırakan bir karar, Türkiye'nin demokratikleşme sürecine darbe olur" yorumuna yer verdi.



Wall Street Journal, "Türkiye'de Erdoğan Anayasa için mühlet verdi" başlığını kullandığı haberinde Başbakan Erdoğan'ın "kanun yapıcılarına baskıyı artırırken" anayasa hazırlıklarının Mart ayına kadar tamamlanmaması halinde "iktidardaki partinin anayasayı yeniden yazıp referanduma götürmeye çalışacağını" söylediğini yazdı. 



Erdoğan'ın, parlamentodaki tüm partilerin üyelerinin çalışmalarda "ayak sürüdüğünü" ima ettiğini kaydeden gazete, analistlere dayanarak anayasayı referanduma götürmenin kolay olmayacağı görüşünü de dile getirdiği haberinde, "Analistler, üç muhalefet partisini devre dışı bırakan bir kararın, Türkiye'nin demokratikleşme sürecine darbe olacağını söylüyorlar" dedi.



ABD'li gazete, yeni anayasanın "Kürt isyanını çözmek için bir yol" olarak görüldüğünü belirtikten sonra Kürt milletvekillerinin de Erdoğan'ı "komisyonu baskı yapmakla suçladıklarını" da yazdı.



Erdoğan'ın, "devlet başkanını güçlendirip parlamentoyu zayıflatan "Türk stili' bir cumhurbaşkanlığı sistemini" düşündüğünü de öne sürdü. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin