WSJ: 28 Şubat soruşturması orduyu zayıflattı

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın gözaltına alınması Wall Street Journal'a da haber oldu.

Google Haberlere Abone ol
WSJ: 28 Şubat soruşturması orduyu zayıflattı

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın 28 Şubat soruşturması çerçevesinde kısa bir süre için gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması yurt dışında da yankılandı.



Wall Street Journal gazetesi, 28 Şubat soruşturmasının "orduyu zayıflattığı" yönünde yaygın bir görüş bulunduğunu yazdı. 



ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, 28 Şubat sürecine ilişkin bilgi verdiği haberde, iktidardaki partinin Karadayı'nın gözaltına alınmasının "demokrasi için bir zafer" oluşturduğunu söylediğini kaydetti. Gazete, şöyle devam etti:



"İktidara geldiği 2002 yılından bu yana ordunun etkisini önemli ölçüde azaltan AKP'yi eleştirenler, hükümetin tüm muhalifleri susturmayı amaçladığını söylüyorlar. Ana muhalefet partisi CHP ise, ordu hakkındaki davaları defalarca cadı avına benzetti."

WSJ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da geçen yıl tutuklama dalgalarını eleştirdiğini anımsatan gazete, ordunun, cumhuriyetin kurulmasından sonra "kendini cumhuriyetin koruyucusu olarak görevlendirdiğini" yazdı.



Geçen Eylül ayında Balyoz davası kapsamında verilen cezalara da dikkat çeken gazete, emekli bir başka Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da "hükümet karşıtı terör örgütüne liderlik" suçlaması ile tutuklu olarak yargılandığına dikkat çekti. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin