WOLFOWİTZ RÖPORTAJINI YAPAN BİRAND VE ÇANDAR´A DESTEK EMRE AKÖZ´DEN

Sabah yazarı Emre Aköz, emekli general Kemal Yavuz´un, ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz´le konuşan M. Ali Birand ve Cengiz Çandar için dediği, "ABD zaman zaman mesaj vermek için Türkiye´den bazı hoparlörleri böyle kullanır" sözlerini eleştiriyor ve iki ünlü gazeteciye destek veriyor...

Google Haberlere Abone ol
WOLFOWİTZ RÖPORTAJINI YAPAN BİRAND VE ÇANDAR´A DESTEK EMRE AKÖZ´DEN

'ABD hoparlörü' mü? Ne ayıp!


ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz'in söyledikleri gündemimizde deprem etkisi yaptı. Artçı sarsıntılar da sürüyor.



Wolfowitz ile iki gazeteci konuşmuştu Cengiz Çandar ve Mehmet Ali Birand.



Geçen akşam bu açıklamaları TV'de değerlendiren emekli general Kemal Yavuz özetle, "ABD zaman zaman mesaj vermek için Türkiye'den bazı hoparlörleri böyle kullanır" dedi. Yani Birand ve Çandar'ı ABD'nin hoparlörü olarak ilan etti.



****



Biliyorsunuz Irak Savaşı'nda Türkiye'nin ABD'nin yanında yer alması gerektiğini söyleyen birçok gazeteci yazar oldu. Hatta bazıları o kadar ileri gitti ki... Savaşa karşı çıkanları karaktersizlikle suçladı. O yüzden biz de kendilerine 'Coni Türk' lakabını taktık.



Hayır, mesele ABD politikalarını savunmaları değildi. Olabilir; doğru tavrın Bush'un yanında yer almak olduğunu düşünebilirsin. Bu bir fikirdir. Ama senin gibi düşünmeyenlere 'karaktersiz' dersen; o zaman işin rengi değişir.



Örneğin ben tezkerenin geçmesini istiyordum. Bunun Ankara'ya büyük bir hareket alanı sağlayacağını düşünüyordum. Sonuçta tezkere geçmedi. Ama tezkere geçmedi ve bazı insanlar da ABD politikalarına karşı çıktı diye onları karaktersizlikle suçlamadım.



****



Bu girişten sonra gelelim Kemal Yavuz'un sözlerine... Ne istiyor Yavuz? ABD yönetiminin Türkiye hakkındaki düşüncelerini bilmeyelim mi? Kulaklarımızı kapatalım mı? Çandar, Birand ya da bir başkası Wolfowitz ile söyleşi yapmasın mı?



Denebilir ki "İyi de Çandar ve Birand, Wolfowitz'i sıkıştırmadılar. Karşı fikirleri öne sürmediler." Sürseler ne olur, sürmeseler ne olur? Mesele Wolfowitz ile tartışmak, ona karşı haklı çıkmaya çalışmak değil ki! Önemli olan adamın tavrını öğrenmek.



Acaba Birand ve Çandar'a "ABD'nin hoparlörü" diyen Kemal Yavuz; ABD yönetiminin Türkiye hakkındaki fikirlerini öğrenmemizi istemiyor mu? O zaman kendisi niye gazetede yazıyor? Okuru bilgilendirmek için mi yoksa başka bir amaçla mı? İşine gelmeyen şeyleri söyleyenlere ve hepsinden önemlisi mesleğini yapanlara 'hoparlör' demek bence çok ayıp.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin