Wikileaks'i konu alan filme Assange tepkisi

Assange, çekimleri başlayan The Fifth Estate filmini propaganda olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Wikileaks'i konu alan filme Assange tepkisi

Başrolünde Benedict Cumberbatch'ın rol aldığı, Wikileaks'i konu alan filmin çekimleri başladı. ''The Fifth Estate'' filminin ilk çekimlerinin İzlanda'da başladığı açıklanırken, yapımcılar, Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ı canlandıran Benedict Cumberbatch ve Assange ile yollarını ayıran eski yardımcısı Daniel Domscheit-Berg'i oynayan Daniel Bruhl'un Reykjavik'te çekilen bir fotoğrafını yayınladı.



İngiltere'deki Ekvador Büyükelçiliği'nde 7 aydır bulunan Julian Assange, kurucusu olduğu Wikileaks ile ilgili çekilen filme tepki gösterdi. Assange, Kasım ayında ABD'de vizyona girecek "The Fifth Estate" isimli filmin, "büyük bir propaganda saldırısı" olduğunu söyledi.



Çekilen filmin senaryosunu talep ettiğini söyleyen Assange, filmi çeken Dreamworks şirketinin milyonlarca dolar harcadığını belirterek filmin senaryosunda ilk sahnenin İran'da bir yerde geçtiğini ve İran'ın nükleer silahlar üzerinde çalıştığının ima edildiğini kaydetti.



Julian Assange, "İran konusunun bizimle ne alakası olabilir. Bu bize atılmış bir iftira. Bu film Wikileaks'e yönelik büyük bir propaganda saldırısıdır" dedi.



The Fifth Estate filminin yönetmenliğini Bill Condon yaparken, oyuncu kadrosunda Laura Linney, Anthony Mackie ve Dan Stevens da bulunuyor. Condon, Wikileaks hakkında ''herhangi bir nihai karar'' önermeyecek filmin, ''bilgi çağında şeffaflığın güçlüklerini keşfedeceğini'' söyledi.








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin