Wikileaks, NSA hakkında yeni belgeler yayınladı!

Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) Angela Merkel ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile yaptığı konuşmayı dinlediği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Wikileaks, NSA hakkında yeni belgeler yayınladı!

Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile yaptığı konuşmayı dinlediği ortaya çıktı. Gizli bilgileri ifşa eden internet sitesi WikiLeaks'in yayınladığı gizli belgelerde, Merkel'in eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile yaptığı ‘gergin' görüşmelerin de NSA tarafından kaydedildiği belirtiliyor.



Ban Ki-moon ile Merkel arasında 2008 yılının aralık ayında yapılan görüşmenin protokolünde BM Genel Sekreteri'nin iklim değişikliği ile mücadeledeki gayretlerinden ve Avrupa Birliği'ndeki ortaklarını ikna edici girişimlerinden dolayı Almanya Şansölyesi'ni kutladığı belirtiliyor. Ban Ki-moon'un görüşme sırasında sarf ettiği, "Avrupa Birliği'nin önderlik rolünü korumasının ilerideki iklim konferanslarında ilerleme sağlanabilmesi açısından son derece önemli olduğu" şeklindeki sözleri de protokolde yer alıyor.



Genel Sekreter, göreve yeni başlayan ABD Başkanı Barack Obama'yı iklimi kurtarma çabalarına ortak etmek için ortamın uygun olduğunu belirtirken, Angela Merkel de bütün güçlüklere rağmen Avrupa Birliği zirvesinde emisyon ticareti ile ilgili mutabakata varılması konusundaki iyimserliğini dile getirmiş.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin