Wikileaks kaynak Amerika demişti, Amerika'dan 'Panama belgeleri' hakkında açıklama geldi!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Wikileaks'in o iddiasına bakın ne yanıt verdi...

Google Haberlere Abone ol
Wikileaks kaynak Amerika demişti, Amerika'dan 'Panama belgeleri' hakkında açıklama geldi!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Panama merkezli hukuk firması Mossack Fonseca’dan, “uluslararası vergi kaçakçılığına” ilişkin kayıtların sızdırılmasının ABD’yle bir ilişkisinin olmadığını söyledi.



Toner, günlük basın toplantısında bir soru üzerine "Panama belgelerinin sızdırılması" hakkında değerlendirmelerde bulundu.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün yaptığı açıklamada kayıtların sızdırılmasının "Rusya'yı istikrarsızlaştırma çabaları" olduğu ve bunun Batı ve Amerika tarafından düzenlendiği yönündeki yorumlarına ilişkin Toner, “Bu belgelerin sızdırılmasında bizim herhangi bir rolümüz olduğu yönündeki iddiaları reddediyorum” dedi.



Toner’e, Rusya hakkındaki belgeleri sızdıran organizasyonlardan birinin ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından desteklediği hatırlatıldı.



USAID’in desteklediği organizasyonun “Organize suçlar ve yolsuzluk bildirme projesi” olduğuna dikkat çeken Toner, bu organizasyonun farklı bir çok kaynaktan yardım aldığını ve ABD hükümetinin de desteklediğini söyledi.



Toner, bu organizasyonun özellikle Avrupa’da araştırmacı gazetecilik yaptığını belirterek şunları kaydetti:



“Bu USAID’in desteklediği ve desteklemeye devam edeceği türden bir organizasyondur. Fakat özellikle bir hükümetin ya da bir kişinin arkasından gitmesi için değil. Fakat bu bizim desteklediğimiz yolsuzlukları aydınlatacak bağımsız araştırmacı gazeteciliktir.” (AA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin