WhatsApp'ta çevrimiçi nasıl gizlenir. WhatsApp'ta çevrimiçi görünmemek için ne yapmak lazım? 2023 Android, İOS WhatsApp çevrimiçi kapatma yöntemi

WhatsApp'ta çevrimiçi özelliği birçok kullanıcının adeta kabusu oldu. WhatsApp'ta çevrimiçi olup da her mesaja yanıt veremeyen kullanıcıların bu sorunu çözebileceği bir yöntem bulunuyor. WhatsApp'ta çevrimiçi olduğunuzu gösteren özelliği 5 saniyede kapatmak mümkün! Peki WhatsApp'ta çevrimiçi nasıl gizlenir? İşte 2023 Android, İOS WhatsApp çevrimiçi kapatma yöntemi.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp'ta çevrimiçi nasıl gizlenir. WhatsApp'ta çevrimiçi görünmemek için ne yapmak lazım? 2023 Android, İOS WhatsApp çevrimiçi kapatma yöntemi

WhatsApp akıllı telefonda en çok indirilen uygulamaların başında geliyor. Artık birçok kullanıcı hızlı, anlık, ve daha birçok özelliği nedeniyle WhatsApp'ı, telefonun mesajlaşma özelliğine tercih ediliyor.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp güncellenmeye devam ediyor. WhatsApp kullanıcıları isteğine göre gizlilik ayarlarındna profillerini kişiselleştirebiliyor.

WhatsApp'ın çevrimiçi özeliği kullanıcıları ikiye bölüyor. Bazı kullanıcıların faydalı bulduğu 'çevrimiçi' özelliği bazı kullanıcılar için faydasız olabiliyor. Sürekli WhatsApp'a girmek zorunda olan ancak her mesajı yanıtlamaya vakti olmayanlar veya başka kullanıcılar tarafından takip edilmek istemeyenler bu özelliği yalnızca 5 saniyede kapatabiliyor.

WHATSAPP ÇEVRİMİÇİ NASIL GİZLENİR?

WhatsApp'ta çevrimiçi olduğunuzu İOS ve Android telefonlarda kolaylıkla kapatabilirsiniz. 

Mobil cihazınızdan WhatsApp'ı açın,

Ayarlar kısmına dokunun,

Gizlilik kısmına dokunun,

Son görülme ve çevrimiçi kısmına dokunun,

Çevrimiçi ve son görülme ayarlarınızı yapın.

WHATSAPP'TA SON GÖRÜLME NASIL KAPATILIR?

WhatsApp'ta son görülme, çevrim içi bilgisiyle aynı sayfadadır.

WhatsApp'a girin,

Ayarlara dokunun,

Gizlilik kısmına dokunun,

Son görülme ve çevrimiçi kısmına dokunun,

Son görülme ayarlarınızı yapın.

WHATSAPP'TA GÖRÜLDÜ NASIL KAPATILIR?

WhatsApp'ta görüldü bilgisi kullanıcılar arasında çatışmaya neden olabiliyor. Mesajı görüp cevap vermediğinizde karşı taraf, mesajının görüldüğüne dair mavi renkte iki tik görüyor. WhatsApp'ta görüldüyü kapattığınızda karşı taraf mesajındaki mavi tiki asla görmez.

WhatsApp'ta okundu bilgisini kapatmak için;

WhatsApp uygulamasını açın,

Ayarlar kısmına dokunun,

Gizlilik kısmına dokunun,

Altta yer alan 'okundu bilgisi'ni kapatın.

WhatsApp'ta mavi tiki kapatmak, grup sohbetlerinde veya sesli mesajlarda okundu bilgisinin devre dışı kaldığı anlamına gelmez. Bu ayarlar henüz kapatılamıyor.

WHATSAPP'TA TİK NE DEMEK?

WhatsApp mesajınızdaki tek tik mesajınızın gönderildiği anlamına geliyor. (Kullanıcın interneti veya telefonu kapalıysa veya internet bağlantınız çekmiyorsa mesajınızda tek tik görürsünüz)

WhatsApp mesajınızdaki iki tik mesajınızın karşı tarafın telefonuna iletildiğini belirtir. (Karşı tarafın telefonu açıktır, WhatsApp bildirimleri açıksa mesajınızın bildirimini almıştır)

WhatsApp'ta iki tik mavi renkte olursa karşı taraf mesajınızı okumuş demektir.

WhatsApp'ta gönderdiğiniz mesajlara yanıt geliyor ancak iki tik mavi renkte görünmüyorsa karşı taraf görüldü (mavi tik) özelliğini kapatmış demektir.

Grup sohbetlerinde de aynı durum geçerlidir. Bütün kullanıcılar mesajınızı alırsa iki tik, bütün kullanıcılar mesajınızı okursa mavi tik görürsünüz.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin