WhatsApp hakkında şoke eden karar. Güvenlik tehdidi gerekçesiyle uygulamanın yasaklanması planlanıyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için şok bir gelişme yaşandı. Meta'ya bağlı olan WhatsApp'ın yöneticilerinden Will Cathcart yaptığı açıklama ile şaşırttı. İngiltere Çevrimiçi Güvenlik Yasası nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirterek, "Mesajları yetkili makamlara açmaktansa uygulamanın yasaklanması daha iyi" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp hakkında şoke eden karar. Güvenlik tehdidi gerekçesiyle uygulamanın yasaklanması planlanıyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için şok bir gelişme yaşandı. Meta'ya bağlı olan WhatsApp'ın yöneticilerinden Will Cathcart yaptığı açıklama ile şaşırttı.

Teknoloji devi Meta'ya bağlı olan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yöneticisi Will Cathcart, İngiltere'nin Çevrimiçi Güvenlik Yasası nedeniyle zor duruma düştüklerini ifade etti. Cathcart, İngiltere Çevrimiçi Güvenlik Yasası nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirterek, "Mesajları yetkili makamlara açmaktansa uygulamanın yasaklanması daha iyi" açıklamasını yaptı.

'ŞİFRELEMEYİ KALDIRIN' UYARISI

The Telegraph gazetesine demeç veren Cathcart, kullanıcılar arasındaki mesajları İngiliz makamlarının erişimine açmaktansa uygulamanın yasaklanmasının daha iyi olacağını belirterek, "Tasarı, teknoloji sağlayıcılarının uçtan uca şifrelemeyi kaldırmasını gerektiren uyarılar içeriyor" dedi.

Carthcart, "Acımasız gerçek şu ki, küresel bir ürün sunuyoruz. Kullanıcılarımızın yüzde 100'ünün güvenliklerini zayıflatan bir değişiklik yapmak bizim için çok zor bir karar olur" ifadelerini kullandı.

YASA NE ZAMAN ÇIKTI?


TV100'de yer alan habere göre Çevrimiçi Güvenlik Yasası, ilk olarak 2019'da eski Başbakan Theresa May tarafından önerilmiş ve o zamandan beri bir dizi değişikliğe uğramıştı.

İngiliz hükümeti, yasanın teröristlerin ve çocuk istismarcılarının izini sürmek için gerekli olduğunu savunuyor.

WhatsApp daha önce Çin, Kuzey Kore, İran, Suriye, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yasaklanmış veya kısıtlanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin