Washington Post'tan Türkiye'ye sert eleştiri!

Washington Post, Türkiye'de dini azınlıklara ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Washington Post'tan Türkiye'ye sert eleştiri!

Türkiye'de dini azınlıkların, "hala eşitlik mücadelesini" verdiği belirtilirken Türkiye'nin, Aleviler dahil "dini azınlık mensuplarına ikinci sınıf vatandaş" muamelesini yaptığı eleştirileri yapılıyor. 



Washington Post gazetesince Amerika Hukuk ve Adalet İçin Merkezi (ACLJ) adlı düşünce kuruluşunun icra müdürü Jordan Sekulow imzasıyla yayımlanan makalede Türkiye'deki dini azınlıkların eşiklik için mücadele etmeye devam ettiklerini belirtilerek şu savları dile getiriliyor: "İnsanlar Türkiye'yi düşündüklerinde Batılaşmış, dini azınlıklar dahil tüm vatandaşların haklarına saygı duyulduğu İslami bir demokrasiyi düşünüyor. Maalesef, gerçek budur ki Türkiye, Alevi, Katolikler, Protestanlar, Suryaniler, Yahudiler ve Ortodoks Hristiyanları dahil, dini azınlık toplulukları mensuplarına ikinci sınıf vatandaş muamalesini yapıyor."



"ÇOK SAYIDA VE ÇOK YÖNLÜ SORUNLARI VAR"



Makadele Türkiye'de dini azınlıkların "çok sayıda ve çok yönlü" sorunlarla karşı karşıya bulunduğu da savunulurken sıralanan örneklerin arasında Ruhban Okulu'nun hala açılamamış olması da bulunuyor.



Jordan Sekulow, makalesinde dini azınlıklara yönelik "yanlışlar"ın düzeltilmesi için yürütülen kampanya çerçevesinde Kasım 2010 tarihinde Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu bınasında bir din özgürlüğü konferansının düzenlendiği anımsatırken de ilk defa bir uluslararası konferansın Türkiye'deki dini azınlıkların haklarına odaklandığı için "tarihi" bir gelişme olarak niteledi.



İkinci Uluslararası Din Özgürlüğü Konferansı'nın ise, 4-5 Aralık günlerinde Berlin'de yapılacağına dikkat çeken Sekulow, konferansın temasının ise "Duvarları Yıkmak: Türkiye'de Dini Eşitliğin Sağlanması" olacağının altını çizerken "Türk politikacılarının bu konferansta söyleyeceklerini dinleyeceklerini" belirterek, gerekli adımları atacakları umudunu da dile getirdi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin