Washington Post'dan Erdoğan'a 'süpermen' benzetmesi!

WP, birkaç ay önce 'süpermen' olan Erdoğan şimdi 'yolsuzluk' ile başa çıkmaya çalışıyor diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Washington Post'dan Erdoğan'a 'süpermen' benzetmesi!

"One minute" olayının yaşandığı, Davos toplantısının moderatörü, Washington Post gazetesinin tanınmış yazarlarından David İgnatius, yükselen piyasalardaki sorunlar üzerinde durduğu yorumunda son 10 yılda bir "yıldız" gibi parlayan Türkiye'nin "şaşırtıcı" olarak "yeni sorunlu ekonomi" hale geldiğini savundu.



David İgnatius, ABD'nin ekonomik temellerinin eskiden sanıldığından güçlü, BRİC'ler olarak bilinen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi "yükselen piyasa devleri"nin ise sanıldığından zayıf olduğuna dikkat çekti. 



Küresel yatırım bankacılığı kuruluşu Goldman Sachs tarafından geçen ay yayımlanan bir raporda beklentilerdeki değişikliklerin özetlendiğini anlatan İgnatius, "Raporu yazanlar, Çin, Brezilya, Rusya, Türkiye ve yatırımcıların diğer gözdelerindeki ekonomik zorlukların, sadece konjonktürel olmadığını, yükselen piyasaların önemli bir yeniden değerlendirmeyi gerektirdiği uyarısını yaptılar" diye yazdı.



"YENİ SORUNLU EKONOMİ, SON 10 YILDA YILDIZ GİBİ PARLAYAN TÜRKİYE"



Çin, Brezilya gibi ülkelere ilişkin son değerlendirmelere yer verdikten sonra "Diğer şaşırtıcı yeni sorunlu ekonomi, son 10 yılda bir yıldız gibi parlayan Türkiyedir" diyen İgnatius, Türkiye'nin "GSYH'sının yüzde 45'ine eşit ağır dış borcu" nedeniyle "yükselen piyasalarda olası bir hissiyat değişikliğine en çok kırılgan ekonomilerden biri" olarak nitelendiğini belirterek şöyle devam etti:



"Türkiye'nin aynı zamanda iç siyasi gerginlikleri de var. Birkaç yıl önce Süpermen olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iç yolsuzluk skandalı ve İslami siyasi tabanındaki çatlağı ile başa çıkmaya uğraşıyor. Bazı analistler de Erdoğan'ın Türkiye'nin popüler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir meydan okuması ile karşı karşıda kalacağını öngörüyorlar."(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin