Warner Bros. açıkladı… Yüzüklerin Efendisi geri dönüyor

Warner Bros., New Line Cinema ile anlaşarak yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri çekmeyi planladığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Warner Bros. açıkladı… Yüzüklerin Efendisi geri dönüyor

Orta Dünya geri dönüyor… J.R.R. Tolkien’in efsane yapıtı Yüzüklerin Efendisi, beyaz perdeye uyarlandığında tüm dünyada gişe rekorları kırmış ve adeta bir fenomen haline gelmişti. Hatta geçtiğimiz aylarda da Amazon Prime ile Tolkien’in efsane serileri Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi’nden binlerce yıl öncesini anlatan The Lord Of The Rings: The Rings Of Power serinin hayranlarıyla buluşmuştu.

Warner Bros. şimdi bu efsane evreni yeniden canlandırmaya çalışıyor.

İsveçli bir video oyun şirketi olan ve serinin fikri mülkiyeti ve hakları Ağustos 2022’de The Saul Zaentz Company’den satın alan Embracer da haberleri doğruladı. Embracer Group’un Freemode CEO’su Lee Guinchard, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bu çalışmalara ne kadar değer verildiğini anlıyoruz ve New Line Cinema ve Warner Bros. Pictures’daki ortaklarımızla birlikte çalışarak geçmişi onurlandırmayı, geleceğe bakmayı ve en güçlü kalite ve üretim değerlerine bağlı kalmayı planlıyoruz.”

2001 yılında beyaz perdedeki macerasına başlayan ve yönetmen koltuğunda Peter Jackson’ın yer aldığı Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde; Elijah Wood, Viggo Mortenson ve Ian McKellan rol aldı.

Jackson, ardından da üçleme haline getirilen Hobbit’i uyarlamak için 2012’de geri döndü, ancak bu filmler eleştirmenler tarafından pek de beğenilmedi.

Warner Bros.’un animasyon bölümü ve New Line şu anda serinin Haziran 2021’de duyurulan animesi için de çalışıyor. Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı, İki Kule olaylarından 183 yıl önce geçiyor. Bu filmin şu anda 12 Nisan 2024’te sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin