Wall Street Journal'dan operasyon yorumu!

WSJ, Türkiye'de yapılan operasyona "Türkiye üzerine kalın bir sis yayılıyor" görüşüyle yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Wall Street Journal'dan operasyon yorumu!

İstanbul ve Ankara'da düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu "kritik seçimler öncesi Türkiye'nin siyasetinde şok dalgaları yarattı" yorumları yapılıyor. 



ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, "Türk polisi, Rüşvet İddiaları Soruşturmasında Yüksek Profilli Kişileri Gözaltına Alıyor" başlıklı haberinde operasyon için "kritik seçimler öncesi Türkiye'nin siyaset sisteminde şok dalgalarını yarattı" değerlendirmesinde bulundu. 



Operasyonun duyurulması üzerine borsanın düştüğünü, liranın değer kaybettiğine dikkat çeken gazete, yorumcuların, hemen gözaltıları, Başbakan Erdoğan'ın ve Fetullah Gülen'in destekçileri arasındaki "artan muharebe"ye bağladıklarını kaydetti. 



"Son bir ay Erdoğan, Gülen grubunun gücünü azaltmaya yönelik bir yıllık çabayı hızlandırdı" savını dile getiren gazete, Gülen destekçilerinin "polis ve yargıdaki kilit yerlerini kontrol ettikleri" savlarına dikkat çekti. 



Bir analistin "Bu daha çok siyasi istikrarsızlığına neden olacak, Türkiye üzerinde belirsizlik dalgaları ve kalın bir sis yayılıyor" görüşünü aktardıktan sonra şunları yazdı:



"AKP, rahatça ülkenin en popüler siyasi parti olmayı sürdürüyor ancak iç çatlakları son aylarda artan biçimde kamuoyuna yansıdı bu da toplumun hükümet karşıtı kısımlarını cesaretlendirdi. Yaz aylarındaki hükümet karşıtı gösteriler, milyonlarca çekerek o zamana kadar Erdoğan'a en önemli meydan okuması oluşturdu. Ancak bölünmüş muhalefeti güçlendirmedi, hükümetin popülaritesini de azaltmadı."(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin