Wall Street Journal 'iç güvenlik mektubu'nu yayınladı

Amerikan gazetesi Wall Street Journal, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç'ın 'iç güvenlik paketi' ile ilgili mektubuna yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Wall Street Journal 'iç güvenlik mektubu'nu yayınladı

ABD'nin yüksek tirajlı gazetesi Wall Street Journal (WSJ), Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın gönderdiği Türkiye'nin yeni 'kamu güvenliği paketi'nin küresel normlarda olduğunu içeren bir mektubunu yayınladı.



Büyükelçi Kılıç, WSJ gazetesine, Türkiye'de halk arasında 'İç güvenlik paketi' olarak bilinen "6638 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la ilgili bir mektup gönderdi.



Gazetenin 8 Nisan Çarşamba günkü sayısında 'Düşünce' bölümü altında yayınlanan mektupta, daha önce 31 Mart'ta yayınlanan 'Editoryal' yazısında Türkiye'deki özgürlüklere saldırı olduğuna ilişkin yanlış bilgilerin bulunduğu belirtilerek, yeni kanunun kamu güvenliğinin artırılması için düzenlendiği kaydedildi.



Mektubunda iç güvenlik paketinin tüm bileşenlerinin Türk Parlamentosu'ndaki Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu tarafından AB yönetmelik ve düzenlemelerine uygun bir şekilde kabul edildiğini belirten Büyükelçi Kılıç, yeni mevzuatın, Türkiye'nin uyum yasaları özgürlüğünün AB standartlarıyla aynı çizgide kalmasını getirdiğini kaydetti.



Büyükelçi Kılıç, yeni hükümlere bütünsel bakıldığında, başyazıda önemli önlemlerin yer almadığının ortaya çıkacağını belirterek, şunları ifade etti:



 "Örneğin silahlı ve şiddet kullanan saldırganlarla karşılaşan polis için geliştirilmiş ve açık protokol vardır. Yeni kanunlar altında kamu güvenliği görevlileri sadece AB'de olduğu gibi okullara, kamu binalarına ve ibadet yerlerine, molotof bombaları, patlayıcılar, yanıcı materyaller ve silahla saldıranlara karşı silah kullanabilecek."



Mektubunda, mevzuat reformlarının hedefinin eski güvenlik protokollerinin bir dizi artırılması olduğunu bildiren Kılıç, yeni kuralların, polis tarafından güç ihlallerinin olmamasının sağlanması ve suç eylemlerine sadece orantılı karşılık verilmesi için özenle hazırlandığını kaydetti.



Kılıç, reformların ayrıca, kamu düzenini sağlamak ve suçu belirlemek için hazırlanmış sistemlerin en uygun hale getirilmesi yoluyla, bireyin özgürlüklerini koruyan önlemler içerdiğini belirtti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin