Wagner yeni bir video yayınladı. Karadeniz'de Ukrayna'ya ait bir casus gemisinin imha edildiği iddia edildi

Wagner Grubu'na ait yeni bir video, Ukrayna'daki çatışmalarla ilgili önemli gelişmeleri gözler önüne serdi. Videoda, Karadeniz'de Ukrayna'ya ait bir casus gemisinin imha edildiği iddia edildi. Ayrıca, Ukrayna'daki çatışma bölgesinden Moskova'ya yönelik gerçekleştirilen bir drone saldırısı da rapor edildi.

Google Haberlere Abone ol
Wagner yeni bir video yayınladı. Karadeniz'de Ukrayna'ya ait bir casus gemisinin imha edildiği iddia edildi

Rusya, Ukrayna'ya ait bir askeri casus gemisinin Karadeniz'de Rus gaz üretim tesislerinin bulunduğu bölgede imha edildiğini iddia etti. 

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir keşif gemisi, Rusya'nın Karadeniz filosunun havacılık birimine ait bir Su-30CM uçağı tarafından bu gece Karadeniz sularındaki Rus gaz üretim tesislerinin bulunduğu bölgede imha edildi" denildi. 

euronews'in haberine göre konuya ilişkin daha fazla ayrıntı verilmedi. 

Bakanlığa göre geçen hafta Karadeniz filosundaki Rus gemileri bir Ukrayna deniz insansız hava aracı tarafından hedef alındı.

Rus gemilerine yönelik saldırılar, Moskova'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından tırmanışa geçti.

Rusya: Moskova bölgesinde iki Ukrayna İHA'sını düşürdük

Rusya Savunma Bakanlığı, gün içerisinde bir başka açıklamada daha bulundu.

Bakanlık Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Pazartesiyi salıya bağlayan gece Kiev rejiminin insansız hava araçları kullanarak terörist saldırılar gerçekleştirme girişimi engellendi" ifadesine yer verdi.

Açıklamada, Ukrayna'ya ait 2 İHA’nın Rusya hava savunma araçlarıyla tespit edilerek radyo elektronik harp sistemleriyle Bryansk bölgesinde düşürüldüğü kaydedildi.

Açıklamanın devamında insansız hava araçlarının "hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği" belirtildi.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin'e göre İHA'lardan biri Kremlin'in 20 km kuzeybatısındaki Krasnogorsk bölgesinde düşürülürken, ikincisi de başkent Moskova'nın merkezinin yaklaşık 50 km güneybatısındaki Chastsy bölgesinde düştü.

Rus devlet haber ajansı TASS'a göre ise Moskova'daki dört uluslararası havaalanından üçü (Domodedovo, Sheremetyevo, Vnukovo) bir süreliğine uçuşlara kapatıldı.

Rusya toprakları içindeki insansız hava aracı saldırıları birkaç haftadır artış gösteriyor ama bu saldırılar şimdiye kadar hasara ya da can kaybına yol açmış değil. 

Saldırılar genellikle Ukrayna sınırına 500 km mesafede bulunan başkent Moskova'yı hedef alıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, geçen ay yaptığı bir açıklamada "Savaşın Rus topraklarına yaklaştığı" uyarısında bulunmuştu.

Etiketler wagner ukrayna rusya İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin