Wagner lideri Prigojin tarih verdi. Prigojin'den anlaşma açıklaması

Wagner lideri Prigojin, "Adalet yürüyüşü başlattık. Onlar bize füzeyle saldırdı. Kimse Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalamayı kabul etmedi." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Wagner lideri Prigojin tarih verdi. Prigojin'den anlaşma açıklaması

Rusya'daki paralı asker grubu Wagner'in kurucusu olan Yevgeni Prigojin, 1 Temmuz itibariyle misyonerlerin sözleşmesinin sona ereceğini ve varlıklarına son vereceklerini açıkladı.

Prigojin, "Adalet yürüyüşü başlattık. Onlar bize füzeyle saldırdı. Kimse Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalamayı kabul etmedi." ifadelerini kullandı.

Moskova'ya yürüyeceğini açıklayan Wagner, iki şehri geçtikten sonra Belarus liderinin devreye girmesiyle geri dönmüştü. Prigojin, Belarus'a yerleşeceğini duyurmuştu.

Prigojin, Rusya'nın önderliğini hiçbir zaman devirmeyi hedeflemediklerini ifade ettikten sonra, "Amacımız Wagner'in yok olmasını önlemekti. Yürüyüşümüze adaletsizlik nedeniyle başladık. Hiç saldırganlık göstermedik ama füzelerle ve helikopterle vurulduk. Bizi tetikleyen buydu" dedi.

"Kimse, Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalamayı kabul etmedi" açıklamasında bulunan Wagner lideri Prigojin, şunları kaydetti:

"Rus askerlerinin kanını dökmemek için geri döndük. Rus havacılığını vurmak zorunda kalmaktan pişmanlık duyuyoruz. Özel askeri operasyon sırasında hata yapanlardan hesap sormak istedik. Bu durum Rusya'daki ciddi güvenlik sorunlarını gösterdi."

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin