Vuslat Doğan Sabancı'dan Fikret Ercan'a duygusal veda mesajı...

Hürriyet'in Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, gazeteyle yolları ayrılan Fikret Ercan'ın ardından duygusal bir veda mesajı kaleme aldı...

Google Haberlere Abone ol
Vuslat Doğan Sabancı'dan Fikret Ercan'a duygusal veda mesajı...

Medyatava, geçtiğimiz günlerde Hürriyet gazetesinin Yayın Direktörü Fikret Ercan'ın gazeteyle yollarının ayrıldığını duyurmuştu.



Hürriyet gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, uzun yıllar gazete bünyesinde çalışan ve ismi Hürriyet'le özdeşleşen Fikret Ercan'ın ardından duygusal bir veda yazısı yayınladı.



İşte, Vuslat Doğan Sabancı'nın o yazısı:



"Ayrılıklar zordur ama Fikret Ercan gibi basında efsaneleşmiş bir isimle Hürriyet’in ayrılığı bambaşka bir veda. Dile kolay; yarım yüzyıla ulaşan, gece gündüz demeden süregelen, başarılarla dolu bir mesai sona eriyor.



Yıllarca Türkiye’ye ve dünyaya onun çizdiği birinci sayfadan baktık. “Gazete gülerek yapılır” derdi, öyle yaptı. Rütbelere inanmadı, prim vermedi, 50 yılda çok sayıda gazetecinin yetişmesini sağladı.



Yeni kuşakların hayal bile etmekte zorlanacağı yarım asırlık yolculuğu sürdürebilmesinde, bırakın yeniliklere ve değişime direnmeyi, hepsinin öncülüğünü yapmasının büyük payı var. Bu yıl 44’üncüsünü verdiğimiz Altın Kelebek ödüllerinin sürekli kendini yenileyerek bugünlere gelmesini sağlayan kişi de Fikret Ercan’dan başkası değil.



“Yel kayadan ne alır” derler. Sadece gazeteciliğe adanan bir hayata ve sadece gazetecilik yapılarak elde edilen bir başarıya sağdan soldan atılan birkaç iftirayı görünce aklıma bu atasözü geliyor.



Fikret Ercan bize veda ederken, onun Hürriyet için daima el üstünde tutulacak bir değer olduğunu herkese bir kez daha hatırlatmak isterim.



Vuslat Doğan Sabancı"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin