Vücudu zırh gibi koruyan kür bulundu: Sarımsak limon kürünün faydaları nelerdir. Sarımsak limon kürü nasıl yapılır?

Limon da sarımsak da sağlık yararları açısından en güçlü iki besindir. Bu mucizevi ikili bir araya gelince sağlıklı olmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek kaçınılmaz hale geliyor. Her sabah kahvaltıdan önce mutlaka tüketin. İşte sarımsak limon kürünün faydaları

Vücudu zırh gibi koruyan kür bulundu: Sarımsak limon kürünün faydaları nelerdir. Sarımsak limon kürü nasıl yapılır?

Sarımsak ve limon her iki besin de vücudumuz için şifa depolayan besinler arasındadır. Sarımsak, bağışıklığı güçlendirir, yüksek tansiyonu düşürür, kolesterolü dengeler ve kansere karşı koruma sağlar. Bunlar en bilinen faydalarıdır.

Limon ise bolca C vitamini içerir. C vitamini vücudun demiri emmesine yardımcı olur ve bağışıklık sistemini destekler. Limon, kansızlığa iyi gelir ve kansere karşı koruma sağlar.

Bu iki faydalı besin bir araya gelince vücudumuz tam anlamıyla sağlıklı hale geliyor ve farklı faydalar sunuyor. İşte sarımsak limon kürünün mucizevi faydaları:

SARIMSAK LİMON KÜRÜ NEYE İYİ GELİR?

Sarımsak ve limon kürünün en bilinen faydaları arasında kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinir. Tıkalı damarları mükemmel derecede açar ve ayrıca damar iltihaplarına da iyi gelir.

Sarımsak ve limon kürünün zayıflamaya etkisi de oldukça fazladır. Vücutta depolanan zararlı yağları parçalayarak kilo verimini kolaylaştırır. Sarımsak limon kürü, beyin hücrelerini yenileyerek felç riskini en aza indiren bir kürdür.

Sarımsak ve limon kürü, kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken bir kür tarifidir. Çünkü bu kür, bağışıklık sistemini güçlendirir ve böylece hastalıklara karşı koruyucu kalkan oluşturur.

Ayrıca sarımsak ve limon kürü mükemmel bir ödem atıcıdır. İdrar söktürücü özelliğiyle vücutta bulunan ödemin kolaylıkla giderilmesini sağlar.

Sarımsak limon kürü, vücuttaki şeker oranını dengeleyen en faydalı kürlerden biridir. Ayrıca sarımsak limon kürü, kötü kolesterolü düşünerek yüksek tansiyonu önlemede katkı sağlıyor.

Bu faydaları saymakla bitmeyen şifalı kür, romatizma ağrılarını da hafifleterek kireçlenmenin önüne geçiyor.

Vücudu zırh gibi koruyan kür bulundu: Sarımsak limon kürünün faydaları nelerdir. Sarımsak limon kürü nasıl yapılır?

SARIMSAK LİMON KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Öncelikle 2 litre olacak şekilde limonların suyunu sıkın. Daha sonra 40 diş sarımsağı soyun. Soyduğunuz bu sarımsağı iyice ezin. Sıktığınız limon suyunu koyu renkli bir kavanoza ekleyin.

Limon suyunun üzerine asla su eklemeyin. Ezdiğiniz sarımsakları da limon sulu kavanozun içine ilave edin. Hazırladığınız sarımsak limon karışımını ışık almayan bir odada yaklaşık 25 gün kadar bekletin.

25 gün boyunca kavanozu her gün çalkalayın. Ardından süre sonunda bu karışımı her kahvaltıdan yaklaşık 30 dakika önce yarım çay bardağı olacak şekilde tüketin.

SARIMSAK LİMON KÜRÜNÜN ZARARLARI NELERDİR?

Sarımsak limon kürünün en bilinen zararlarından biri, tansiyon düşüklüğüne neden olmasıdır. Bu nedenle tansiyonu düşük kişiler bu kürü uygulamaktan kaçınmalıdır.

Tansiyon ilacı kullanan kişilerin de ne yazık ki bu kürü doktoruna danışmadan uygulamaması gerekiyor. Keza kan sulandırıcı kullanan bireylerin de aynı şekilde dikkat etmesi gerekiyor.

Sarımsağın ve limonun içinde bulunan asit miktarı mide yanmasını tetikleyebilir. Ayrıca alerjik reaksiyona sahip olan kişilerde de baş ağrısına neden olabilir.

Bu nedenle sarımsak ve limon kürüne başlamadan önce mutlaka bir uzman görüşü almanızda fayda vardır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin