Volvo, 2020’de ölümlü kazaları sıfırlamayı hedefliyor

İsveçli otomotiv firması Volvo, geliştirdiği yeni güvenlik sistemleriyle 2020 yılına kadar ölümlü trafik kazalarını sıfırlamayı planlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Volvo, 2020’de ölümlü kazaları sıfırlamayı hedefliyor

İsveç’teki tesislerinde her yıl 400 çarpışma testi gerçekleştiren firma, bu testlerden elde ettiği verilerle yeni güvenlik önlemleri geliştirerek ölümlü kazaları azaltmayı hedefliyor. Volvo, son olarak onbeş ülkeden basın mensuplarının katılımıyla 80 kilometre hızla giden lüks arazi aracı Volvo XC90’ın çarpışma testini gerçekleştirdi. Çarpışma testi sonrasında basın toplantısı gerçekleştiren Volvo Otomobil Başkanı Hakan Samuelsson, Volvo olarak öncelikli amaçlarının insanlara güvenli bir yolculuk sunmak olduğunu söyledi.



Şu anda trafik kazalarında en düşük ölüm oranı olan otomobil markasının Volvo olduğuna dikkat çeken Samuelsson, hedeflerinin 2020 yılında Volvo ile yapılan trafik kazalarında ölüm oranını sıfırlamak olduğunu kaydetti. Volvo bünyesinde bir araştırma ekibinin 1970 yılından beri trafik kazalarını araştırdığını ve kaza veri tabanının 43 bin 400 kaza hakkında bilgi içerdiğini belirten Samuelsson, yeni güvenlik sistemindeki sensörler yardımıyla birçok kazayı gerçekleşmeden önlediklerini dile getirdi.



 



 



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin