Volkswagen Türkiye'de Vosvos, Herbie ya da tosbağa olarak bilinen Beetle modelinin üretimini sonlandırdığını duyurdu

Bundan 70 yıl önce üretilmeye başlayan bizim tabirimizle 'Vosvos', 'Herbei' veya 'tosbağa' üreticisinin verdiği isimle Volkswagen Beetle üretimi sona eriyor. Volkswagen firmasına karar için duygusal bir video yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Volkswagen Türkiye'de Vosvos, Herbie ya da tosbağa olarak bilinen Beetle modelinin üretimini sonlandırdığını duyurdu

Bir dönem onunla birlikte büyüdü. Kimi içinde mutluluğu yaşadı. Kimi de televizyonda izlediği Herbie karakteriyle sevdi. Tasarımı nedeniyle dünyanın en şirin otomobili olarak kabul edilen Volkswagen beetle üretimi sona eriyor.

Türkiye'nin Vosvos, Herbei ya da tosbağa olarak tanıdığı otomobil, Beetle modelinin üretimini sonlandırdığını duyuran Volkswagen, bir veda videosu yayınladı.

Sevimli, kaplumbağayı andıran tasarımı, öndeki bagajı, farklı renkleriyle ikonik bir araçtı Volkswagen, Beetle. O, caka satılan bir araba olmadı hiç. Hep yaramaz, alçakgönüllü ve bohemdi. Küçük dev araçtı.

Türkiye'de "vosvos" ya da "tosbağa" olarak bilinen Beetle modelinin üretimini sonlandırdığını duyuran Volkswagen, bir veda videosu yayınladı.

Küçük bir çocuğun aileye yeni katılan Vosvos'a doğru koşmasıyla başlayan video, ilk araba kullanma denemeleri, aşkı, evliliği, baba olması gibi küçük bir çocuğun yaşlılığına kadar olan süreçte, hayatının dönüm noktalarına odaklanıyor. Beetle, sona yaklaşırken artık 70'li yaşlarında olan çocuk ve aralarında Kevin Bacon, Andy Warhol, Andy Cohen gibi sanatçıların ve "think small" (küçük düşün) pankartı taşıyan küçük bir kız çocuğunun da olduğu bir kalabalık onu el sallayarak ve alkışlayarak uğurluyor. Ve sonunda küçük vosvosumuz havalanarak gözlerden uzaklaşıyor.

1974'e kadar Almanya'da üretildi

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in 1938'de üretmeye başladığı Beetle, dünyanın en çok satın alınan araçları arasında yer alıyordu. 1974 yılına kadar Almanya'da üretilmiş, daha sonra üretim Meksika ve Brezilya'da devam etmiştir. Direksiyonun ortasındaki resimde su kenarında bir kale ve köpek figürleri yer alır. Bu resimdeki su, arabanın su gibi aktığını; kale, arabanın sağlamlığını; köpek ise aracın sahibine bir köpek kadar sadık olduğunu temsil eder.

Etiketler veda video
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin