Vizyondaki Atatürk filmine sansür mü uygulandı? Atatürk'ün Şam'a sürüldüğü ve Osmanlı askerlerinin yağma yaptığı görüntüler filmden çıkarıldı mı?

Disney Plus'ta yayınlanmasından vazgeçilmesi sonrasında Türkiye'nin gündemine oturan Atatürk 1881-1919' filminin 144 dakikalık birinci bölümü vizyona girdi. Filmin vizyona girmesinden 15 gün sonra ortaya flaş bir iddia atıldı. Atatürk filminin bazı sahnelerinin gösterimden bir süre sonra çıkarıldığı öne sürüldü. Film gösterime girdiği günden bu güne kadar gişe rekoru kırdı.

Medyatava Özel Vizyondaki Atatürk filmine sansür mü uygulandı? Atatürk'ün Şam'a sürüldüğü ve Osmanlı askerlerinin yağma yaptığı görüntüler filmden çıkarıldı mı?

Başrolünde Aras Bulut İynemli'nin yer aldığı 'Atatürk 1881-1919' filminin ilk bölümü sinema salonlarında gösterime girdi.

3 Kasım'da vizyona giren ve gişe rekorlarının kırıldığı film 15 günde 1 milyondan fazla seyirciyle buluştu.

Disney Plus'ta yayınlanmasından vazgeçilmesi sonrasında Türkiye'nin gündemine oturan filmle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. 'Atatürk 1881-1919' filminin ilk bölümünün gösterime girmesinin ardından filmden bazı sahnelerin çıkarıldığı öne sürüldü.

İddialara göre  'Atatürk 1881-1919' filminde Atatürk'ün Şam'a sürüldüğündeki sahneler filmden çıkarıldı. Atatürk'ün Şam'a sürüldüğündeki Osmanlı askerlerinin yağma yaptığı ve rüşvet aldığına dair görüntülerin filmden çıkarıldığı öne sürüldü. Yaklaşık 10 dakikanın kesildiği filmde Atatürk, Osmanlı askerlerinin yaptıklarına itiraz ettiği ve daha sonra da oradaki görevinden de alındığı görülüyordu.

144 dakika olarak vizyona giren filmin 132 dakikaya düştüğü öne sürüldü.

Gösterime girmesinden bugüne kadar yaklaşık 1 milyon kişinin izlediği 'Atatürk 1881-1919' filminin ikinci kısmı 5 Ocak'ta sinemada izleyiciyle buluşacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin