Vize randevuları durduruldu. Avrupa'nın Türk vatandaşlarına vize politikası giderek kötüleşiyor: Bazı ülkelerin turistik vize randevusu vermeyi tamamen durdurduğu iddia edildi

Türk vatandaşlarının vize çilesi bitmiyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre uzun zamandır devam eden vize sorunu giderek kötüleşti, daha önce 1-1.5 ay sonraya verilen vize randevularını bazı ülkeler hiç vermiyor bazı ülkelerin ise temmuz ayından sonraya veriyor. Tur şirketleri endişeli.

Google Haberlere Abone ol
Vize randevuları durduruldu. Avrupa'nın Türk vatandaşlarına vize politikası giderek kötüleşiyor: Bazı ülkelerin turistik vize randevusu vermeyi tamamen durdurduğu iddia edildi

Son birkaç yıldır Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarına yönelik sürdürdüğü vize politikası giderek daha da kötüleşiyor. Sektör kaynakları bazı ülkelerin turistik vize randevularını aylar sonraya verdiğini bazı ülkelerin ise randevuları tamamen iptal ettiğini iddia etti.

Turizm Güncel'e konuşan seyahat acente temsilcileri uzun zamandır devam eden vize sorununun giderek arttığını vurguladı. Avrupa ülkelerine turist götüren bir Türk acente yetkilisi, "Bir süredir zaten 1 – 1,5 ay sonrasına vize randevusu veriyorlardı. Şimdi randevuyu iki ay sonrasına veriyorlar" ifadelerini kullandı.

Bazıa Schengen ülkelerinin yaklaşık 1 haftadır vize randevusu vermeyi tamamen durdurduğunu açıklayan yetkililer bu nedenle ileri tarihli planlamaların da tehlikeye girdiğine dikkat çekiyor. 

TURLAR DA TEHLİKEYE GİRDİ

Acente yetkilileri Fransız konsolosluğunun temmuz sonuna randevu verdiği, Yunanistan’ın ise acentelere kota uyguladığı öğrenildi. Yunan konsolosluğunun kimi acenteye günlük 3-5 kontenjan verdiği, kimine ise hiç kontenjan vermediği belirtilirken, bu durumun seyahat acentelerinin zora soktuğuna dikkat çekti.

Seyahat acenteleri, özellikle temmuz ayı için planladıkları turlar konusunda endişeli. Çünkü, vizelerin tur tarihine yetişmemesinden korkuyorlar.

Gezi programları ile tanınan Burak Akkul da geçtiğimiz günlerde aynı soruna dikkat çekmişti. Temmuz sonuna kadar AB ülkelerinin Schengen başvurularının kapanmış olduğunu söyleyen Akkul, "Tur şirketleri sancılar içinde, turizm dev zarar gördü" ifadelerini kullanmıştı.

İşte Burak Akkul'un paylaştığı o tweet: 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin