'Viskiyle abdest alın' diyen oyuncuya hapis istemi

Fas Ulusal Güvenlik Genel Müdürlüğü'nün (DGSN) açıklamasına göre 47 yaşındaki Rafik Boubker hakkında bir videoda "İslam'a ve insanların kutsal inancına hakaret ettiği gerekçesiyle" hakkında soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Viskiyle abdest alın' diyen oyuncuya hapis istemi

Fas Ulusal Güvenlik Genel Müdürlüğü'nün (DGSN) açıklamasına göre 47 yaşındaki Rafik Boubker hakkında bir videoda "İslam'a ve insanların kutsal inancına hakaret ettiği gerekçesiyle" hakkında soruşturma başlatıldı. Videonun kim tarafından internette yayınlandığı bilinmiyor.

Söz konusu görüntülerde oyuncu, imamlara "viski ve votka ile abdest alma" ve "Tanrı ile daha iyi bağlantı kurmak için de alkol kullanma" tavsiyesinde bulunuyor. Oyuncu bunun mizah olduğunu savunarak amacının kimseyi incitmek olmadığını ifade etti.

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Euronews Türkçe’nin haberine göre; gelen yoğun tepkiler üzere Boubker salı günü Instagram hesabından yayınladığı yeni bir videoda, kullandığı ifadeler için özür diledi.

Fas Ceza Kanunu'nun 267. maddesine göre Boubker 6 aydan iki yıla kadar hapis ve bin 850 ila 18 bin 500 Euro’ya kadar para cezasına çarptırılabilir.

Boubker Rafik "Road to Kabul", "Les anges de Satan", "Zéro", "Classe 8" gibi Fas sinemasının önemli filmlerinde başrol oyunculuğunu üstlendi.

İslam hukukuna dayalı olan Fas'ta resmi olarak Müslümanların alkol tüketmesi yasak fakat uygulamada tolere ediliyor. Mağaza, bar ve restoranlarda Ramazan ayı dışında alkol satışına izin veriliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin