Video reklamlara yenilik geliyor

Şener Yener, Inrool’un farklı özellikleri olan bir online video reklam networkü olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Video reklamlara yenilik geliyor

Online video reklam network’ü Inrool’un Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Şener Yener, alternatif servisleri ile sektördeki rakiplerinden ayrıldıklarını söyledi.



Dijital reklamcılığın yükselen yıldızı online video reklam konusunda alternatif servisleri dikkat çeken Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Şener Yener, Inrool’un farklı özellikleri olan bir online video reklam networkü olduğunu söyledi.



Yener, “Türkiye’de ilk defa tarafımızdan yapılan ve online video reklamlarında farklılaşmak isteyen, pre-roll ve benzeri reklam modellerine alternatif arayan reklam verenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve video reklam performansları arttırmak için geliştirilmiş, herhangi bir videonun başında yada sonunda çıkmayan ve tam anlamıyla ‘farklı’ diyebileceğimiz online video reklam networküdür” diye konuştu.



Markaların internete olan ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Şener Yener, “Markaların internete olan ilgisine rağmen reklam modellerindeki çeşitlilik aynı oranda gelişmiyor. Örneğin online video reklamları başladığından bu yana reklam modelleri hep aynı kaldı ve hiç gelişmedi. En kötüsü de internette video reklam yapabilmek için başka bir video Content’e bağımlılık hep devam etti. Biz de bu noktadaki ihtiyaçları fark ederek yeni reklam modelleri geliştirmeye ve video içeriğe bağımlılığa son vermeye karar verdik” ifadelerini kullandı.



Reklam modellerinin teknoloji ekipleri tarafından yazılıp geliştirildiğini belirten Şener Yener, “Söz konusu video reklamlar olduğunda gelişmiş hedefleme ve raporlama çok önemli bir nokta. Bizim sunduğumuz 11 farklı reklam modelinin tamamının VAST uyumlu olması çok önemli. Bizim inrool’de reklam verenlere sunduğumuz en önemli özellik ‘contextual targeting’ yani içerik hedefleme yapabiliyor olmamız” şeklinde konuştu.



SEKTÖRDEKİ DİĞER NETWORKLERE GÖRE ARTILARI



Şimdiye kadar hiç kullanılmayan bir alan üzerinde video reklam yaptıklarını ifade eden Inrool’un Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Şener Yener, “Online video reklam network olarak artılarımız çok fazla. Ancak en önemlisi şimdiye kadar hiç kullanılmayan bir alan üzerinde video reklam yapıyor olmamız diyebilirim. Ayrıca inrool networkünde kullanıcılar bir reklamı günde sadece bir kere görüyor. Bir diğer farkımız da video content’i olmayan sitelerde video reklam yapabiliyoruz ve böylece video content’e bağımlılığı ortadan kaldırıyoruz. Tek bir kreatif ile onlarca site üzerinde videolu rich medya uygulamalar yapabiliyor olmamız da bence bizim en büyük artılarımızdan bir tanesi. Networkümüzde bunlara benzer daha birçok hizmeti bir arada sunuyoruz” dedi. (İHA)


Etiketler online network
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin