Vicdansızlık! Yeni doğan bebek çöpte bulundu. Solunum yetersizliği nedeniyle entübe edildi. Bir çocuk gözaltında

Kastamonu'da çöp konteynerinin yanında çöp poşetine sarılmış vaziyette atılan yeni doğmuş bebek solunum yetmezliği nedeniyle entübe edildi. Ekipler, yaptıkları inceleme sonucunda çocuğun annesi olduğu belirlenen 16 yaşında bir kız çocuğunu gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol
Vicdansızlık! Yeni doğan bebek çöpte bulundu. Solunum yetersizliği nedeniyle entübe edildi. Bir çocuk gözaltında

Kastamonu’da Kuzeykent Mahallesi Karadut Sokak üzerinde vatandaşlar tarafından çöp poşetine sarılı vaziyette çöp konteynerinin yanına bırakılmış halde yeni doğan bebek bulundu. Sağlık ekipleri tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yeni doğan bebek, yeni doğan yoğum bakım ünitesinde entübe edilerek tedavi altına alındı.

POŞETİ SIKI SIKI BAĞLAMIŞLAR

Bebeği bulan vatandaş İsmail, “Üzerinde beyaz bir örtü vardı, sadece ayakları görünüyordu. Poşet ilk başta zaten kapalıydı, boğulsun diye ya da ölsün diye atmışlar belliydi. Biz açtık poşetin ağzını hemen nefes alsın diye. Poşetin ağzını açtığımda dokunamadım zaten, çok etkilendim ve hemen 112’yi aradım. Ben, bebeği görünce bildiğiniz şoka girdim. Kafayı yemek üzere geldim. Ambulans yukarıdaki çöpte bekledi ilk geldiğinde, koşarak ambulansın yanına gittim ve orası değil burası demek için. Ondan sonra ambulans geldi hemen müdahalede bulundu” diye konuştu.

BEBEK ENTÜBE EDİLDİ

Bebeğin tedavisini yapan doktor Cansu Aydın, yeni doğan bebeğin hastaneye ulaştığında çöpe dik atılmasından ötürü kafasında morluklar olduğunu ve vücut ısısının da düşük olduğunu belirtti. Bebek yoğun bakımda entübe edildi.

Dr. Aydın, “Bebeğin ilk geldiğinde solunumu iyiydi, çünkü vücut ısısı çok düşüktü. Fakat vücut ısısı yükseldikçe bebekte solunum sıkıntısı oldu. Entübe halde şu anda bebeğin durumunu takip ediyoruz. Bebeğin ne zaman doğduğunu ya da kaç haftalık olduğunu bilemiyoruz. Sadece bize geldiğinde bin 995 gram olarak geldi. Tahminimiz 3-4 saat kadar sonra bebeğe eriştiğimiz. Dün akşam saat 20.00 itibariyle bizim acil servisimize bebek girdi. Bizde ilk müdahalelerimizi yaptık” diye konuştu.

GÖZALTI VAR

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı inceleme başlattı.

Ekipler, yaptıkları inceleme sonucunda çocuğun annesi olduğu belirlenen 16 yaşında bir kızı gözaltına aldı.

Gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin