Vicdan: 5 Cüzdan 9! Gazeteler Komisyon kararını nasıl gördü?

4 eski bakan hakkında verilen karar, bugünkü gazete manşetlerinde.

Google Haberlere Abone ol
Vicdan: 5 Cüzdan 9! Gazeteler Komisyon kararını nasıl gördü?

TBMM Soruşturma Komisyonu'ndan 4 eski bakanla ilgili karar 245 gün sonra verildi. Kararda 5'e karşı 9 oyla 4 eski bakanın soruşturma komisyonu oylamasında Yüce Divan'a gönderilmeme kararı verildi.



5 Mayıs günü Genel Kurul'da kabul edilerek kurulan, ilk toplantısını da 9 Temmuz günü yaparak eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları araştıran Meclis Soruşturma Komisyonunu, 245 gün sonra dün karar için saat 14.00'de TBMM'de basına kapalı olarak toplandı. Görüşmenin yapıldığı koridora gazeteciler alınmadı. Toplantı salonuna ise sinyal kesici Jammer konuldu. Kararı haber yapmak için bekleyen yaklaşık 50 gazeteci, toplantının yapıldığı yerin karşı kısmında kalan Başbakanlık makamının bulunduğu koridorda kararın açıklanmasını bekledi.3,5 saat süren komisyonun ardından Yüce Divan'a 'hayır' oyu çıktı. 



"NE BASKISI YA KİM BASKI YAPAR. NE BASKISI OLACAK"



Komisyonun sona ermesinin ardından komisyon başkanı AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Köylü, "5 oya karşılık 9 oyla bakanların yüce divana gitmemesine karar verdi komisyon. Bundan sonra Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek ve 9'una kadar raporu Meclis Başkanlığına vermek zorundayız. Gerekçeli kararı da yazıyoruz. Her suçla ilgili herkes görüşünü söyledi, böyle karar çıktı" dedi. Üzerinizde hiç baskı hissettiniz mi? sorusuna Köylü, "Ne baskısı ya kim baskı yapar. Ne baskısı olacak. Kararın gerekçesini okuduğunuzda anlayacaksınız ne olduğunu. Ne baskısı yukarısı serbest. Ben sadece şunu söyledim. Çift taraflı havan atışları yapılıyor bu taraftan atılıyor böyle gidiyor oradan atılıyor böyle gidiyor. Biz aşağıdayız bize sirayet etmiyor havan atışları" dedi. 



Bundan sonra nasıl bir yol izlenecek sorusuna Köylü, "9'una kadar gerekçeli kararımızı göndereceğiz Meclis Başkanlığına. Meclis Başkanlığı 10 gün içinde bastıracak ve Genel Kurula gönderilecek ve Genel Kurul 10 gün içinde oylayacak" diye cevapladı.



Komisyonda, 9 AK Parti, 4 CHP ve 1 MHP'li üye bulunuyordu. 



Karar, bugünkü gazete manşetlerinde geniş yer buldu. (DHA)  



"Gazeteler tarihi kararı nasıl gördü?" Galerisine Göz At



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin