VGM burs başvurusu ne zaman başlıyor? Vakıflar Genel Müdürlüğü burs ücretleri ne kadar? Başvuru şartları neler?

Ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine burs imkanı sunan Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), burs başvuru tarihlerini açıkladı. Ekonomik anlamda zorluk yaşayan öğrencilere destek olmak amacıyla verilen burslar, VGM tarafından listelendi. Bu haberin ardından ise milyonlarca öğrenci VGM burs başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, VGM burs başvuru tarihleri ne zaman?

Google Haberlere Abone ol
VGM burs başvurusu ne zaman başlıyor? Vakıflar Genel Müdürlüğü burs ücretleri ne kadar? Başvuru şartları neler?

Ekonomik anlamda zorluklarla okumak zorunda olan öğrencilere destek olmak amacıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü her yıl yüzlerce öğrenciye burs imkanı sağlıyor. VGM’den yapılan açıklamada 2021 – 2022 eğitim öğretim dönemi için burs tarihleri ve ücretleri açıklandı. Peki, VGM burs ücretleri ve başvuru tarihleri ne zaman?

VGM BURS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

VGM burs başvurusu ne zaman başlıyor? Vakıflar Genel Müdürlüğü burs ücretleri ne kadar? Başvuru şartları neler?

Açıklanan tarihlere göre, ortaöğrenim VGM burs başvuruları 15 - 30 Ekim tarihleri arasında, yükseköğrenim VGM burs başvuruları ve yabancı uyruklu öğrenci VGM burs başvuruları ise 1 - 15 Kasım tarihleri arasında alınacak.

VGM BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

VGM burs başvurusu ne zaman başlıyor? Vakıflar Genel Müdürlüğü burs ücretleri ne kadar? Başvuru şartları neler? - Resim : 2

2021 - 2022 eğitim yılında VGM burs miktarları yükseltildi. Bu artış ile ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak açıklandı.

 

VGM BURSUNDAN HANGİ ÖĞRENCİLER YARARLANAMIYOR?

VGM burs başvurusu ne zaman başlıyor? Vakıflar Genel Müdürlüğü burs ücretleri ne kadar? Başvuru şartları neler? - Resim : 4

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

  • Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,
  • Yabancı uyruklu öğrencilere,
  • Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,
  • Ek süre öğrenim gören öğrencilere,
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,
  • Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,
  • Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,
  • Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin