Veyis Ateş inkar etmişti... Sezgin Baran Korkmaz'la konuşma kaydı ortaya çıktı!

Veyis Ateş'in, hakkında kara para soruşturması olan Sezgin Baran Korkmaz'la, 'işinin halledilmesi' karşılığında 10 milyon euro istenmesine ilişkin yaptığı görüşmenin ses kaydı yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Veyis Ateş inkar etmişti... Sezgin Baran Korkmaz'la konuşma kaydı ortaya çıktı!

HaberTürk'ten geçen hafta istifa etmek zorunda kalan Veyis Ateş'in inkar ettiği konuşmanın ses kaydı ortaya çıktı. Türkiye İşçi Partisi Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık,  Veyis Ateş ile hakkında kara para aklama soruşturması olan SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz arasındaki 12 dakikalık görüşmenin kaydının bir bölümünü yayınladı.

Ahmet Şık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçen 12 dakikalık konuşmanın, İsmail Saymaz’ın bugünkü yazısında bahsettiği kısmına ait ses kaydı budur” diyerek, ilgili konuşmanın Youtube'a koyduğu bölümünü paylaştı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz ise daha önceden Sezgin Baran Korkmaz'ı arayarak, görüşmenin kaydını dinlediğini yazdı. 5-8 Ocak tarihleri arasında 4-5 telefon görüşmesi yapıldığını yazan Saymaz, köşesinde şu bilgileri aktardı:

"Ateş'in bilmediği bir şey vardı: Sabah Korkmaz'ı arayıp varlığından emin olmak için görüşmenin kaydını dinledim. 5-8 Ocak arasında 4-5 telefon görüşmesi yapılmış. Korkmaz, 7 Ocak'ta yapıldığını söylediği 9 dakika 26 saniyelik kaydın 2 dakikalık kısmını dinletti. Ateş araba içerisinde konuşuyor. Yol ve araç sesi konuşma seslerine karışıyor.

VEYİS ATEŞ: SÖZ ETTİĞİM MEBLAĞI İSTİYORLAR

Ateş, şöyle diyor:

“Şu an can yanın yaralı, kızgınsın, öfkelisin, dünyaya ateşe verirsin. Bu tarafın hassasiyet duyduğu şeyi sana iletmek istiyorum.”

Ateş, kimi lobi ve kliklerden söz ediyor. Kendini hakem olarak tanıtıyor. Korkmaz, “Masaya sen otur benim yerime?” diye öneriyor. Ateş “Nasıl istersen” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Senle ilgili beklenti ve istedikleri ses çıkarmadan bir süre beklemen. ‘Samimiyetini göstersin, gerekeni yaparız (diyorlar).”

Korkmaz, “Samimiyetimizi nasıl göstereceğim abi?” diye soruyor.

Ateş, “Söz ettiğim meblağı istiyorlar” diyor. Korkmaz, “10 milyon Euro'yu verdiğim zaman…” diye konuşuyor. Hızlı konuştuğu için “Milyon” ifadesini yutuyor."

10 MİLYON EURO KİM İÇİN İSTENDİ?

Sedat Peker, kara para aklama soruşturması olan Sezgin Baran Korkmaz'ın hakkında tutuklama kararı çıkmadan bir gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bakanlığa çağrılarak, yurtdışına gitmesi için uyarıldığını iddia etmişti. Sonrasında ise Korkmaz'dan, 'Ankara'daki işinin halledilmesi' karşılığında 10 milyon euro rüşvet istendiği iddiaları gündeme geldi. Habertürk yazarı Sevilay Yılman, söz konusu konuşma kaydına ilişkin köşesinden bir yazı kaleme aldı. Bu gelişme üzerine Habertürk yönetiminin önce izne ayırdığı Ateş, geçen hafta istifasını sunmak zorunda kaldı.

HalkTV yayınında kendini savunan Ateş ise "Beni arayıp 'Ben çok mağdur edildim. Senden ricam, sayın bakan beni yanlış anlıyor, ben şöyle mağdur edildim, lütfen bu mesajımı iletir misin?' dedi. Ben de gittiğim sayın bakana 'Sezgin Baran Korkmaz diye biri var, beni aradı' dedim. 'Keşke açmasaydın' dedi. Dedim böyle böyle şeyler var, 'kesinlikle doğru değil' dedi" açıklamasında bulundu.

Ateş, Korkmaz'dan 10 milyon Euro talep ettiği iddiasını ise yalanlarken, "Böyle bir talep aramızda geçmedi" dedi.

Ateş'in açıklamaları sırasında yayına bağlanan Korkmaz ise, "Bana bu işi halledebileceğini, benimle uğraşan bir lobinin bana bunu yaptığını, kendisinin aracı olduğunu, bu nasıl olacak dediğimde istedikleri meblağı vermemiz gerektiğini, meblağın ne olduğunu sorduğumda 10 milyon euro olduğunu açık açık söylemiştir" yanıtını verdi. Ayrıca Korkmaz, ses kaydının bulunduğunu ve birkaç kişinin kaydı dinlediğini de anlattı.

Sezgin Baran Korkmaz ise dün Avusturya'da ABD'nin talebi üzerine gözaltına alındı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin