Vestel'in akıllısı 'Venüs' vitrine çıktı

Elektronik markası, yerli tasarım yeni akıllı telefonları 'Venus X' ve 'Venus V' modellerini tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Vestel'in akıllısı 'Venüs' vitrine çıktı

Vestel, Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen Uluslararası Elektronik Fuarı IFA kapsamında düzenlenen basın toplantısında, yeni akıllı telefonları Venus X ve Venus V’yi  görücüye çıkardı.



Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, toplantıdaki konuşmasında, ürettikleri akıllı telefonlarının arkasında ciddi bir emeğin olduğunu, Vestel olarak 2,5 yıldan bu yana bu telefonlar üzerine çalıştıklarını anlattı. Erdoğan, "Berlin’de IFA gibi dünyanın en önemli fuarlarından birinde bu lansmanı yapmaktan inanılmaz onur ve gurur duyuyorum.  Bu projede bizlere yardımcı olan ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.



IFA’ya 1989 yılından bu yana katıldıklarını belirten Erdoğan, IFA Fuarı’nda mobil telefonlarını tanıtmanın kendileri için ayrı bir duygu ve heyecan olduğunu ifade ederek, ürünün geliştirilmesindeki desteklerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’ya teşekkür etti.



Vestel'in akıllı telefonları Venüs X ve Venüs V 22 Eylül'de tüketiciyle buluşacak



Toplantıda verilen bilgiye göre Vestel'in akıllı telefonları Venüs X ve Venüs V Türkiye'de 22 Eylül'de tüketiciyle buluşacak. Telefonlar 649 lira ve 899 liradan satışa sunulacak.



Venus X keskin, Venus V ise yuvarlak tasarımıyla dikkati çekiyor. Her iki modelde, 5.0’’ ve 5.5’’ ekran büyüklükleriyle siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor.



Ekran büyüklüğü 5.0’’ olan akıllı telefonlar, 540x960 piksel (qHD) ekran çözünürlüğü, geniş görüş açısı sunan IPS ekran, Android 4.3 işletim sistemi, dört çekirdekli 1,2 GHz Qualcomm işlemci, 8 MP arka, 2 MP ön kamera ve 1GB Ram ile 8 GB dahili hafıza özelliklere sahip.



Büyük ekran 5.5’’ modellerinde ise 720x1280 piksel (HD) ekran çözünürlüğü, geniş görüş açısı sunan IPS ekran, 4 çekirdekli 1,4 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemci, Android 4.4 işletim sistemi,  13 MP arka, 2 MP ön kamera, 1GB Ram ile 16 GB dahili hafıza, 4G teknolojisi ve NFC özellikleri bulunuyor.



Venüs'ün Türkiyeli tüketiciye zengin yerel içerikler de sunduğu belirtildi.



Android işletim sistemli Venus için Google’la anlaşma yapan Vestel'in, Google servislerini (Google Play) yasal olarak kullanma hakkına sahip ilk ve tek Türk üreticisi olduğu bildirildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin