Verileri TÜİK açıkladı. Şubat ayında ekonomik güven endeksi ocak ayına göre azaldı: 99,1

TÜİK verilerine göre Şubat ayında ekonomik güven endeksi Ocak ayına göre yüzde 0,3 oranında azalarak 99,1 değerini aldı. Ekonomik güven endeksi, Türkiye ekonomisindeki mevcut durum ve gelecekteki beklentiler hakkında bilgi sağlayan bir göstergedir.

Google Haberlere Abone ol
Verileri TÜİK açıkladı. Şubat ayında ekonomik güven endeksi ocak ayına göre azaldı: 99,1

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi, Şubat 2023 verilerini yayımladı.

Buna göre, ekonomik güven endeksi Ocak ayında 99,3 iken, Şubat ayında yüzde 0,3 oranında azalarak 99,1 değerini aldı.

Bir önceki aya göre Şubat ayında reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi yüzde 1,0 oranında azalarak 102,4 olarak kaydedildi.

Hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,2 oranında azalarak 115,5 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 2,4 oranında azalarak 123,1 değerini, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 oranında azalarak 89,8 değerini aldı.

Tüketici Güven Endeksi yüzde 4,3 oranında artarak 82,5 olarak kaydedildi.

Ekonomik güven endeksinin 100'den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100'den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

Ekonomik güven endeksi nedir?

Ekonomik Güven Endeksi (EGE), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aylık olarak hesaplanan bir göstergedir. EGE, üreticiler, tüketiciler, inşaat sektörü firmaları, hizmet sektörü firmaları ve perakende sektörü firmalarının güncel ekonomik duruma ilişkin beklentilerini yansıtan bir endekstir.

Endeks, belirli bir dönemdeki ekonomik şartlar ve gelecek döneme ilişkin beklentileri yansıtarak ekonominin genel durumu hakkında bilgi verir.

Endeks değeri 100'den büyük olduğunda ekonomik güvenin arttığı, 100'den küçük olduğunda ise ekonomik güvenin azaldığı anlamına gelir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin