Vergisiz telefon ne zaman yürürlüğe girecek. Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman satılacak. 2023 ÖTV'siz telefon şartları neler?

Vergisiz telefon satışı konusu gündemdeki yerini koruyor. AK Parti seçim beyannamesinde öğrencilere vergisiz telefon satışı yer almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimler öncesinde yaptığı açıklamada, "Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız" demişti. Peki vergisiz telefon ne zaman yürürlüğe girecek. Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman satılacak. 2023 ÖTV'siz telefon şartları neler? İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Vergisiz telefon ne zaman yürürlüğe girecek. Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman satılacak. 2023 ÖTV'siz telefon şartları neler?

Öğrencilere vergisiz telefon satışı için tarih araştırmaları hız kazandı.

Tek seferlik olmak üzere üniversite öğrencilerine verilecek vergisiz telefon uygulamasının ne zaman yürürlüğe gireceği merak ediliyor.

Peki vergisiz telefon ne zaman yürürlüğe girecek. Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman satılacak. 2023 ÖTV'siz telefon şartları neler? İşte ayrıntılar.

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON NE ZAMAN SATILACAK?

AK Parti seçim beyannamesinde 14 Mayıs seçimleri öncesinde üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar satışı yapılacağı yer almıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışları henüz başlamadı. Konuyla alakalı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU ŞARTLARI NELER?

Vergisiz telefon satışından yalnızca üniversite öğrencileri yararlanbilecek. Düzenleme bir kereye mahsus gerçekleştirilecek. 

Üniversitelerin lisans ve önlisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler cep telefonunu vergisiz alabilecek.

iPhone 14 Pro Max 128 GB

Vergisiz olarak telefon fiyatının 28 bin TL civarında olacağı tahmin ediliyor. 

iPhone 14 Pro 128 GB

Vergisiz olarak telefon fiyatının 26 bin TL civarında olacağı tahmin ediliyor. 

iPhone 14 Plus 128 GB

Vergisiz olarak telefon fiyatının 22 bin TL civarında olacağı tahmin ediliyor. 

iPhone 14 128 GB

Vergisiz olarak telefon fiyatının 20 bin TL civarında olacağı tahmin ediliyor. 

iPhone 13 128 GB

Vergisiz olarak telefon fiyatının 17 bin TL civarında olacağı tahmin ediliyor. 

iPhone 13 mini 128 GB

Vergisiz olarak telefon fiyatının 16 bin TL civarında olacağı tahmin ediliyor. 

iPhone 12 128 GB

Vergisiz olarak telefon fiyatının 17 bin TL civarında olacağı tahmin ediliyor.

Etiketler vergisiz telefon
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin