Veliefendi Hipodromu önünde büyük yangın: Yarış atlarını taşıyan 5 kamyonet alev alev yandı, kundaklanmış!

İstanbul Bakırköy'de bulunan Veliefendi Hipodromu önünde büyük yangın çıktı. Yarış atlarını taşıyan 5 kamyonet alev alev yandı. Yangında can kaybı yaşanmazken araçlar kullanılamaz hale geldi, yangının kundaklama nedeniyle ortaya çıktığı tespit edildi. Polisin olayla ilgili başlattığı operasyonda kundaklamayı yapan kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Veliefendi Hipodromu önünde büyük yangın: Yarış atlarını taşıyan 5 kamyonet alev alev yandı, kundaklanmış!

Yangın, 22.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle Fikret Yüzaltı Caddesi'nde aralarında yarış atlarının taşındığı kamyonetlerinde bulunduğu otoparkta çıktı. Park halindeki bazı kamyonetlerin kasasında bulunan saman balyalarının tutuşması nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından söndürülen yangında aralarında yarış atlarının da taşındığı kamyonetlerin bulunduğu 5 araç yandı. Kamyonetlerde bulunan samanlar, yeniden bir yangın çıkmaması için olay gelen iş makinası tarafından dağıtıldı. 

"KÜÇÜK BİR ALEV VARDI, KUNDAKLAMA VAR"

Yangının başladığı anda olay yerinde olan ve itfaiyeye arayan Metin Elmas, "Bu tarafa geldiğimde küçük bir alev vardı. Sağ çektim motoru, daha sonra itfaiye ekiplerini aradım. 7-8 dakika sonra geldi itfaiye ekipleri, 5-6 araca sıçradı. Biz müdahale edemedik. Bir tane vatandaş yangın tüpüyle müdahale etmeye çalıştı. Biz onu uyardık çünkü yangın bu tarafa doğru sıçrıyordu saman olduğu için. Her tarafa yayılıyordu. Kundaklama var. Akşam saatlerinde bir şey yoktu burada. Güneş olsa yansıma yapa tamam diyeceğim. Alevler küçüktü, bir anda büyüdü" dedi. 

Veliefendi Hipodromu önünde büyük yangın: Yarış atlarını taşıyan 5 kamyonet alev alev yandı, kundaklanmış!

KUNDAKLAYAN KİŞİ YAKALANDI

Yangınların kundaklama sonucu çıktığı belirlendi. Polis, güvenlik kamerasından yola çıkarak S.D.'yi gözaltına aldı. S.D.'nin seyis olarak çalışmaktayken 1 yıl önce işten çıkarıldı belirtildi.

Şüpheli S.D.'nin saat 08.15 sıralarında olay yeri olan hipodrom yakınlarındaki Bakırköy Yeni Mahalle Çırpıcı Deresi Marmaray Köprü altında yakalandığı kaydedildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin