Vedat Türkali bugün uğurlanıyor...

Türkali’nin cenazesi, eşi Merih Pirhasan’ın yanında toprağa verilecek.

Google Haberlere Abone ol
Vedat Türkali bugün uğurlanıyor...

Habertürk'ün haberine göre, Çoklu organ yetmezliği nedeniyle 97 yaşında hayata gözlerini yuman Türk edebiyatının usta ismi Vedat Türkali, bugün Dünya Barış Günü’nde Teşvikiye Camii’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.



Türkali’nin Yalova Devlet Hastanesi morgunda bulunan naaşı, dün hastane önündeki törenin ardından İstanbul’a getirildi. Uğurlama törenine, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkali’nin arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Yazar Hasan Kıyafet, törende yaptığı konuşmada, “Boşluğu doldurulamayacak bir değerimizi sonsuzluğa uğurluyoruz. Onun güzel dünyası, romanları, filmleri yolumuzu ışıldatacak’ dedi. Türkali’nin cenazesi, kendisine 71 yıl boyunca hayat arkadaşlığı yapan ve en büyük destekçisi olan eşi Merih Pirhasan’ın yanında toprağa verilecek.



‘AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR LAFINI DOĞRULADI’



Zülfü Livaneli: Hepimizin hayatında çok önemli etkiler yapmış, hem büyük bir yazar; hem de duruşu, kişiliğiyle “Ağaçlar ayakta ölür” lafını doğrulayan bir insandı. Türk edebiyatının unutamayacağı eserler verdi.



Atilla Dorsay: Türkiye’nin ilk büyük ve gerçek solcularından biriydi. Türkiye’de komünist olmanın, solcu olmanın çok ağır bir bedel ödendiği yıllarda o bu konudaki en büyük öncülerden biriydi. Hem sinemamız hem de edebiyatımız için bir anıttır ve hep öyle anılacaktır.



Edip Akbayram: Hem sanat dünyası, hem ülke için çok büyük bir kayıp. Sanatçılar, bıraktıkları eserlerle anılırlar. Sanıyorum Vedat Abi de gün geçtikçe, yıllar geçtikçe bu toplum için büyüklüğünü daha da çok gösterecektir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin