Ve Hürriyet'te Sedat Ergin dönemi resmen başladı!

Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni bugün itibariyle Sedat Ergin...

Google Haberlere Abone ol
Ve Hürriyet'te Sedat Ergin dönemi resmen başladı!

Enis Berberoğlu'ndan boşalan Yayın Yönetmenliği koltuğuna gazetenin yazarlarından Sedat Ergin bugün resmen oturdu. 



Sedat Ergin'in yeni görevi gazetenin toplantı salonunda tüm çalışanlara, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı tarafından duyuruldu.



Sabancı, "Hürriyet'in çok sesli orkestrasının başında artık Sedat Ergin olacak" sözleriyle Hürriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmenini ilan etti.



"Bu bina kaderimde var" diyen Ergin ise yaptığı konuşmada, "Gazeteciliğin ilkelerine uyacağız. Nefret söyleminden uzak duracağız. Kadına şiddetin karşısında olacağız. Gazeteciliğin değerlerine sahip çıkacağız. Toplumsal sorumluluklarımızın bilincinde olacağız" başlıklarıyla yeni dönem ilkelerini açıkladı.



Uzun bir konuşma yapan Ergin, konuşmasını "Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim" sözleriyle bitirdi.



Sedat Ergin, yeni göreviyle birlikte dediği gibi 3. kez aynı binada farklı görevlerle yer alıyor.. İlkinde, Milliyet Yayın Yönetmeni olarak. İkincisinde, Hürriyet'te yazar olarak. Üçüncüsünde ise Hürriyet'te Genel Yayın Yönetmeni olarak. 



Robert Kolej ve Siyasal Bilgiler mezunu olan Ergin, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda 13 yıl dışişleri ve parlamento muhabirliği yaptı. Hürriyet gazetesi Washington temsilcisi ve köşe yazarı oldu. CNN TURK ve NTV’de program yaptı. Ardından Hürriyet gazetesi Ankara Temsilciliğine getirilen Ergin, 2005-2009 yılları arasında da Milliyet Gazetesi'nde de Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. Ergin, Milliyet'ten ayrıldıktan sonra tekrar Hürriyet'e dönerek köşe yazılarına başlamıştı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin