Vatikan açıkladı: Trans bireyler ve eşcinsel çiftlerin bebekleri vaftiz edilebilir

Vatikan, çarşamba günü bir piskoposun sorularını yanıtlarken, trans bireylerin ve eşcinsel çiftlerin bebeklerini vaftiz edebileceğini açıkladı. Aynı zamanda, transseksüellerin vaftiz ve düğünlerde şahitlik yapabileceklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Vatikan açıkladı: Trans bireyler ve eşcinsel çiftlerin bebekleri vaftiz edilebilir

Vatikan, trans bireylerin belirli koşullar altında vaftiz edilmesine izin verilebileceğini bildirdi.

Vatikan, çarşamba günü bir piskoposun sorularını yanıtlarken, transseksüellerin vaftiz ve düğünlerde şahit olabileceğini açıkladı.

euronews'teki habere göre Vatikan'ın 'İnanç Doktrini Manastırı' olarak bilinen biriminden yapılan açıklamada, eşcinsel bir çiftin evlat edinmesi ya da taşıyıcı anne aracılığıyla edinilen bir çocuk için kilise vaftizi yaptırıp yaptıramayacağına ilişkin bir soruya verilen cevapta muğlak ifadeler kullanıldı.

Brezilya'da Santo Amaro Piskoposu Jose Negri, temmuz ayında Vatikan'a LGBT bireylerin vaftiz edilmeleri ve evlilik ayinlerine katılımıyla ilgili sorular gönderdi.

Sorulara verilen cevapların 31 Ekim'de Papa Francis tarafından onaylandığı ve 9 Kasım'da da yayınlandığı bildirildi.

Belgede, diğer Katolikler arasında skandala ya da "yönelim bozukluğuna" neden olmadığı takdirde, transseksüel bir kişinin diğer inançlılarla aynı koşullar altında vaftiz olabileceği belirtildi.

Belgede ayrıca trans yetişkinlerin ameliyat geçirmiş olsalar bile belirli koşullar altında vaftiz babası veya vaftiz annesi olarak hizmet edebilecekleri belirtildi.

Kilisede LGBTQ'ların daha fazla kabul görmesini savunan Maryland merkezli New Ways Vakfı'ndan Francis DeBernardo, AP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Bu gelişme trans bireylerin katılımı için büyük bir adım." dedi.

DeBernardo, bunun 2015 yılında Vatikan'ın İspanya'da bir trans erkeğin vaftiz ebeveyni olmasını engelleyen kararının tersine çevrilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin