Vatan yazarı Hrant Dink'i yazdı: "İyi ki doğdun Hrant Dink"

Vatan Gazetesi yazarı Müge İplikçi yazısında bugün doğum günü olan Hrant Dink'i yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Vatan yazarı Hrant Dink'i yazdı: "İyi ki doğdun Hrant Dink"

Bugün, 19 Ocak 2007'de "Genel Yayın Yönetmeni" olduğu Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink'in doğum günü.



Vatan Gazetesi yazarı Müge İplikçi de bugün Hrank Dink'i anlatan bir yazı kaleme aldı. Yazısında, Hrant Dink davasının bu ülkenin hakikati olduğunu vurgulayan İplikçi şunları yazdı:



"Bugün Hrant Dink’in doğum günü. Onu yitirişimizin ardından nice bahar geçti. Dava ise bitmedi, hatta her şey yeniden başlayacak... Hatırlar mısınız bilmem, mahkeme suikastin ardından bir örgüt bulunduğuna dair bir şeye rastlamamış (Bunun örgütlü bir cinayet olduğunu Marmara’daki balıklar, havadaki kuşlar, göllerdeki sazanlar bile biliyor!) ve Dink’in katilleri, neredeyse onların sırtlarını sıvazlayan tuhaf bir adalet anlayışıyla çok makul cezalar almışlardı. Bereket Yargıtay karara itiraz etti. Bu Salı dava yeniden görülmeye başlıyor.



Cinayetten önce Hrant Dink’in avukatlığını yürüten Fethiye Çetin’in bu yoğun günlere denk düşen bir kitabı çıktı Metis Yayınları’ndan. Mürekkebi kurumadan elime ulaşan bu kitabın birçok hüznü barındırırcasına yaşamla harçlanmış bir adı var: ‘Utanç Duyuyorum’.



Dikkatli okurlarımız Çetin’in 2004 yılında çıkan ‘Anneannem’ adlı kitabını hatırlayacaklardır. Kitap Türkiye’de ve dünyada büyük bir yankı uyandırmıştı. Ardından Ayşe Gül Altınay’la birlikte ‘Torunlar’ geldi. Çetin’i, bu iki kitabını okuduktan sonra tanıma şansına eriştim. Sanki kırk yıldır tanıdığım bir insandı. Hemen her kitabında Ermeni olmanın bu toplumdaki karşılığını bizlere sıcak bir kalbin bilgeliğiyle aktaran Fethiye Çetin’di o.



Aynı Çetin bu kez Dink davasını bizlerle tartışıyor. Ne var ki konu biraz daha çetrefil bu kez. Neden derseniz, Hrant Dink davası özelinde aslında bugünümüzü anlatıyor bize... Bu davanın içinden süzülenlerin hepimizi o ya da bu şekilde ilgilendirdiğini söylüyor. O cinayet, ‘pek çok cinayette olduğu gibi Ergenekon’u aşan, onun üzerinde, daha derin bir yapı tarafından’ işlenen diğer cinayetleri hatırlatıyor"



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin