Vasiyeti yerine getirilemiyor! Tuncel Kurtiz için yeni mezar yeri

Edremit’e bağlı Çamlıbel köyünde sanatçı için yeni bir mezar yeri hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol
Vasiyeti yerine getirilemiyor! Tuncel Kurtiz için yeni mezar yeri

Öldüğünde gömülmek istediği Balıkesir'deki Alevi köyü Tahtakuşlar'ın ihtiyar heyetinden onay çıkmayınca ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz’e Edremit’e bağlı Çamlıbel köyünde denize nazır mezar yeri hazırlandı.



Edinilen bilgiye göre, ani vefatının ardından ailesi, vasiyeti üzerine Kurtiz’in Tahtakuşlar köyüne defni için Güre Belediye Başkanı Kamil Saka’yı arayarak kendisinden yardım istedi. Tahtakuşlar Muhtarı Hasan Bozkurt ise, adetlerine aykırı olduğunu belirterek bunun mümkün olmadığını ancak yine de konuyu ihtiyar heyetine soracağını söyledi. İhtiyar heyeti ise defne karşı çıktı. Belediye Başkanı Saka, bunun üzerine Çamlıbel köyü muhtarı ile görüştü. Kurtiz için köyün girişinde denizi gören bir mezar yeri hazırlandı.



Çamlıbel köyünün muhtarı Mustafa Çambel, "Kurtiz ile sohbetlerimizde kendisi deniz gören bir yere gömülmek istediğini belirtmişti. Gelişmelerden haberim olmadı. Kamil Bey beni aradı. Hazırlığını yaptık. Biz köyümüze değer katan usta sanatçı için köyün girişinde denizi gören en iyi yeri hazırladık" dedi.



Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ise, Çamlıbel köyü mezarlığında çok daha uygun bir yer bulunduğunu açıkladı. Saka, "Kurtiz buraya defnedilecek. Tahtakuşlar konusuna girmek istemiyorum. Yol kıyısında, denize nazır, gelip geçenin ayak seslerini duyabileceği bir yer ayarladık” diye konuştu.



Tahtakuşlar köyünden bir vatandaş ise, "Bizim geleneklerine göre köyümüze dışarıdan Alevi olmayan hiç kimse defnedilemez ama yine kararı muhtar ya da ihtiyar heyetimiz verir. Bunun dışında geleneklerimize göre dışarıdan kız alınmaz, dışarıya da kız verilmez" dedi. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin