Vali'nin iltiması gazetecileri kızdırdı

Rize Valisi'nin sürekli 2 yayın organını çağırması diğer gazetecilerin tepkisine neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Vali'nin iltiması gazetecileri kızdırdı

Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın düzenlenen etkinliklerde sadece Anadolu Ajansı ve TRT'nin çekim yapmasına izn vermesi gazetecilerin tepkisine neden oldu.



53 Gazeteciler Derneği, Yazıcı'nın son olarak Çayeli Bakır İşletmeleri’nde madencilere yönelik düzenlenen yılbaşı eğlencesini sadece AA ve TRT’nin görüntülemesine izin vermesi üzerine bu tutumu kınayan bir açıklama yayınladı.



"BU KENDİSİNE İKİNCİ UYARIMIZDIR"



53 Gazeteciler Derneğinden yapılan açıklamada, Vali Ersin Yazıcı bu tutumundan dolayı kınandı. 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak tarafından yapılan açıklamada, “Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın basın kuruluşları arasında bazı kurumları kendi tekeline alarak diğer kurumları yok sayması üzerine bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduk. Sayın Yazıcı bulunduğu makamın kendisine yüklediği sorumlulukların bilincinde olmalıdır. Bulunduğu konum ona tarafsız ve adil olma sorumlulukları yüklemektedir. İlin mülki amiri olarak her vatandaşa eşit mesafede durması gerektiği gibi kurum ve kuruluşlara arasında da eşit ve adil olmak zorundadır. Yazıcı, geçmişte olduğu gibi yakın bir tarihte yine sadece iki kurumu yanına alarak bu kuruluşlar ile hukuk sistemi çerçevesinde eşit şartlarda rekabet etmesi gereken diğer basın kurumlarını yok saymıştır. Bu kendisine ikinci uyarımızdır. Türkiye halen bir Anayasal Hukuk devletidir. Valilerin de yetkileri yasalar ile sınırlandırılmıştır. Sadece iki basın kuruluşuna imtiyaz tanıyıp diğer kuruluşları yok sayması, Anayasanın devletin takınması gereken tarafsızlık ve eşitlik ilkesine aykırıdır. Yazıcı bu tutumunu devam ettirirse bizlerde kendisine yönelik itaatsizlik tavrı takınıp, kendisini, valimiz olarak kabul etmeyip bundan sonraki davet edeceği programlarına katılmayarak protesto edeceğiz. Basın kanunun ilk maddesi ’Basın hürdür ve engellenemez’ der. Biz Yazıcı’nın Rize’de basını dizayn etmesine, sansür ve kısıtlama getirmek istemesine izin vermeyeceğiz. Basın halkın gözü ve kulağıdır. Bu sesi hiç kimsenin kesmeye hakkı yoktur. Diğer kurum ve kuruluşlarını da basın kuruluşları arasında tarafsız ve adil olmaya çağırıyoruz” denildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin