Valilikten ve AFAD'dan acil uyarı geldi. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ. İstanbul Valiliği Marmara Bölgesi'ndeki kuvvetli yağışlar için vatandaşları uyardı

İstanbul'dan dün başlayan kuvvetli yağış sürürken, İstanbul Valiliği hafta sonu için İstanbul halkını uyardı. Valilikten yapılan açıklamaya göre İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusunda yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. AFAD da uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Valilikten ve AFAD'dan acil uyarı geldi. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ. İstanbul Valiliği Marmara Bölgesi'ndeki kuvvetli yağışlar için vatandaşları uyardı

İstanbul Valiliği dün başlayan yağışlar için bugün sosyal medya hesabından bir duyuru yaptı ve hafta sonu için uyarıda bulundu.

Yapılan paylaşımda şöyle denildi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre;

Yağışların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteo Uyarı Rengi (30 Eylül 2023, Cumartesi)

Sarı

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

AFAD'dan da açıklama geldi

İstanbul Valiliği'nden sonra AFAD da açıklama yaptı ve uyarıda bulundu.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada "@meteoroloji_twi’den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 30 Eylül Cumartesi günü Sabah saatlerinden itibaren; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin