Valilik Grup Yorum'un konserini iptal etti!

Grup Yorum'un İzmir konseri iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol
Valilik Grup Yorum'un konserini iptal etti!



İZMİR Çiğli Belediyesi'nin desteğiyle bu akşam yapılacak Grup Yorum konseri Valilik tarafından son anda iptal edildi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan düzenlediği basın toplantısıyla son dakika iptaline tepki gösterdi.

Çiğli Belediyesi, Atatürk Spor Salonu'nda bu akşam Grup Yorum Konseri düzenledi. Ancak İzmir Valiliği konseri güvenlik gerekçesiyle iptal etti. Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Hasan Arslan'ın konserin yapılacağı yerde CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, Grup Yorum solisti İnan Altın ile çok sayıda partili ve vatandaşla basın toplantısı düzenleyip iptale tepki gösterdi.



Başkan Arslan, “Konserimizle ilgili İzmir Valiliğinin bir yasaklama tebligatı tarafımıza iletilmiş ve konser yasaklanmıştır. Aslında yasaklanması istenen bu türkülerdir. Neden böyle bir karar alındı anlamış değilim. Ben Çiğli'nin oylarıyla seçildim. Aslında bu yetki benim olmalı. Biz Çiğlilere bir müzik ziyafeti çektirmek adına, kültür sanat adına böyle bir konser düzenlemek istedik. Bugün Grup Yorum'u çıkarmak istedik, başka gün başka sanatçıyı çıkarırız ama ne yazık ki bu isteğimiz Valilik tarafından yasaklanmıştır. Yetkililer, bize lütfen Türkiye'de yasaklı sanatçıları bildirsinler. Yasaklı olmayanları da bize bildirsinler. Biz de bu çerçevede etkinlikler düzenleyelim. Eğer bu grup da suç unsuru taşıyorsa bunları tutuklasınlar da biz de ne yapacağımızı bilelim. Bu durumu kabul etmiyoruz ve protesto ediyoruz" dedi.



CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu da 30 senedir devrimci sanata gönül veren Grup Yorum'un bugün susturulmaya çalışılmasına anlam veremediklerini söyledi.



Grup Yorum adına konuşan İnan Altın, konser yasağını eleştirerek, “Bu kararın hiçbir yasal dayanağı yok. Daha önce de alınan yasak kararları mahkemelerce iptal edildi. Yasak kararı Cuma günü saat 17.00'da bize tebliğ edildi ki itiraz edilemesin. Bu konserin iptaline ilişkin dava açacağız. Tüm yasal haklarımızı kullanacağız" dedi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin