Valilik açıkladı: Motosiklet ve motokuryelere fırtına yasağı. Motosiklet ve motokuryeler trafiğe çıkamayacaklar

Olumsuz hava şartları yurdun pek çok bölgesinde etkili olurken kargo bırakmak veya ulaşım amaçlı trafikte seyreden motosiklet ve motokuryelerin can güvenliği için açıklama geldi. O illerimizdeki valilik tarafından yapılan açıklamada, motosiklet ve motokuryelerin ikinci bir duyuruya kadar trafiğe çıkamayacağı bilgisi yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Valilik açıkladı: Motosiklet ve motokuryelere fırtına yasağı. Motosiklet ve motokuryeler trafiğe çıkamayacaklar
İHA

Sinop ve Manisa'da etkisini göstermeye devam eden olumsuz hava koşulları için tedbirler alındı.

Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları nedeniyle motosiklet, motokurye ve elektrikli scooterların trafiğe çıkmasının yasaklandığı duyuruldu.

Kararın ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağı belirtildi.

SİNOP VALİLİĞİ AÇIKLADI

Sinop Valiliği X (Twitter) hesabı tarafından yapılan açıklamada motosiklet, motokurye ve elektrikli scooterların ikinci bir duyuruya kadar trafiğe çıkmasının yasaklandığı duyuruldu.

Yasak 26 Kasım 2023 Pazar günü saat 15.30 itibarıyla başladı. Olumsuz hava şartları doğrultusunda kişilerin can güvenliğini korumak için yapılan bu açıklamada: 

"İlimizde yaşanan olumsuz hava koşulları ve şiddetli fırtına nedeniyle, trafik seyrini ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla; 26 Kasım 2023 Pazar günü saat 15.30’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar, Sinop genelinde; motosikletlerin, motokuryelerin, elektrikli scooterların, tedbiren trafiğe çıkışı yasaklanmıştır"

ifadeleri yer aldı.

Valilik açıkladı: Motosiklet ve motokuryelere fırtına yasağı. Motosiklet ve motokuryeler trafiğe çıkamayacaklar

MANİSA'DA DA YASAK GETİRİLDİ

Manisa Valisi Enver Ünlü imzasıyla yayımlanan yasaklama kararında şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda bölgemizde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, cumartesi öğle saatlerinden itibaren Manisa il genelinde kuvvetli (3060 kg/m2), rüzgarın güneygüneybatı yönlerden fırtına (4075 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması bildirilmiştir. Yaşanan sel, yağmur ve su baskını gibi doğal afetlerden en çok etkilenen grupların başında motosiklet, scooter, elektrikli scooter kullanıcıları ve motokuryeler gelmektedir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması, trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla il genelinde motosiklet, scooter, elektrikli scooter kullanıcıları ve motorlu kuryelerin 26 Kasım tarihi saat 15.00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar trafiğe çıkmaları yasaklanmış olup, belirtilen karara uymayanlar hakkında kolluk kuvvetlerince Kabahatlar Kanunu 32. maddesine istinaden idari yaptırım kararı uygulanacaktır. Gereği ilanen tebliğ olunur."

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin