Valiliğin PR Ajansı Lorbi'den TÜHİD Başkanı Toksü'ye tepki

TÜHİD Başkanı Fügen Toksü'nün açıklamalarına tepki İstanbul İl Özel İdaresi'nin PR çalışmalarını yapan Lorbi Ajans'tan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Valiliğin PR Ajansı Lorbi'den TÜHİD Başkanı Toksü'ye tepki

TÜHİD BAŞKANI FÜGEN TOKSÜ’NÜN İKİRCİKLİ KRİZ YÖNETİMİ ANLAYIŞI



Dün (27.06.2013) akşam Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından gerçekleştirilen 12. Altın Pusula Ödül Töreni sonrasında, TÜHİD Başkanı Fügen Toksü’nün Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamaları üzüntüyle okumuş bulunmaktayım.



Toksü’nun “Vali Mutlu, törene katılacağını bildirince ‘hayır katılamazsınız’ diyemezdik. Önceden kararı verilmiş bir ödüldü. Şimdi ‘Eylemler nedeniyle bu ödülü veremiyoruz’ deme şansımız da yoktu” açıklamaları; şahsının halkla ilişkiler mesleğini icrası adına çok talihsiz, iyi niyet ve doğruluktan uzak, temsilettiği HALKLA İLİŞKİLER kavramına yakışmayan bir açıklama olmuştur.



Zira Başkan Toksü, İstanbul Valiliği adına yürüttüğümüz kampanyanın ödül alacağını ve Sayın Vali’nin katılımı için beni ‘Gezi Olayları’ öncesinde ve sonrasında arayarak yardım istemiştir.Ben de valilik makamına durumu ilettim. Sayın Valimizin programının uygun olduğunu ve katılacağını Sayın Toksü’ye bildirdim. Memnun oldular, bizzat kapıda karşıladılar ve kapıya kadar uğurladılar. Hatta TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Türkman ile birlikte Vali Mutlu’yu uğurlarken en geç 10 gün içinde Halkla İlişkiler Sektör temsilcileriyle bir araya gelmek hem iletişim hem de gezi olaylarını konuşmak üzere sözleştiler. Sayın Toksü tekrar teşekkürlerini ifade etti ve uğurladı. Program öncesi ise bana şimdiye kadar ödül törenlerinde sadece Sayın Başbakan Erdoğan’ın konuştuğunu, uzunca bir tören olacağı için konseptte konuşma olmadığını da ayrıca belirtmişti.



Bütün bu yaşananlardan sonra Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı bu açıklamayı nasıl anlamalıyız? Sayın Toksü’nun nabza göre şerbet veren bu davranışı Halkla İlişkiler Etiğine uymadığı gibi nezaket sınırlarını da aşmıştır. TÜHİD yönetiminin ve halkla ilişkiler camiasının da bu yakışıksız tutumu kınayacağını ummaktayım.



Karşılama fotoğraflarını bir sonraki mailimde paylaşacağım.

Saygılarımla,



Mustafa Kaya



LORBİ PR- Ajans Başkanı






Ödülle ilgili olarak ise TÜHİD Başkanı Fügen Toksü'nün açıklamaları şöyleydi;

“İstanbul Valiliği’nin okullarda depremle ilgili bilinçlendirmeyi kapsayan ‘Harekete Geç’ 2006 yılında başlattıkları bir proje. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında bu projeyle yarışmaya katıldılar. Depreme dikkat çeken önemli bir ekip projesi. Altın Pusula jürisi projeler için Mayıs ayında toplandı ve kararını verdi. Biz normalde 4 Haziran’da ödül törenine yapacaktık. Ama Gezi eylemleri nedeniyle bu töreni dün akşama erteledik. Vali Mutlu, törene katılacağını bildirince ‘hayır katılamazsınız’ diyemezdik. Önceden kararı verilmiş bir ödüldü. Şimdi ‘Eylemler nedeniyle bu ödülü veremiyoruz’ deme şansımız da yoktu. Ama Vali Mutlu’yu törende konuşturmadık. Yani çıkıp konuşma yapmasını istemedik.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin