Vali Yerlikaya'dan muhtarlara iftar daveti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Muharrem ayı nedeniyle bir iftar programı düzenledi. Pazar akşamı Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenecek programa İstanbul'daki muhtarlara Ali Yerlikaya imzalı bir davetiye gönderildi. Ancak davetiyenin tüm muhtarlara değil, sadece Alevi muhtarlara gönderilmesi dikkat çekti. Muhtarların Alevi olup olmadığı bilgisinin nereden alındığı ise merak konusu oldu. 

Google Haberlere Abone ol
Vali Yerlikaya'dan muhtarlara iftar daveti

İstanbul'da Muharrem ayı nedeniyle Gülhane'de bulunan Arkeoloji Müzesi bahçesinde bir iftar programı düzenlendi. İstanbul Valiliği tarafından organize edilen etkinlik için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından kentteki muhtarlara bir davetiye gönderildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya imzalı davetiyede şu ifadeler kullanıldı, "Yas-ı matem oruç açma lokmamızı paylaşmak üzere gerçekleştireceğimiz buluşmaya teşriflerinizi dilerim."

MUHTARLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Ancak davetiyenin tüm muhtarlara değil de sadece Alevi muhtarlara gönderilmesi kafalarda soru işareti yarattı. Muhtarların Alevi olup olmadığına dair bilginin nasıl elde edildiği merak konusu oldu. Davetiyenin sadece Alevi muhtarlara gönderilmesi diğer muhtarlar tarafından da tepki çekti. 

Medyatava'ya özel açıklamalarda bulunan Ümraniye Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı olan ismini vermek istemeyen muhtar, Ümraniye'de bulunan 37 muhtardan sadece Alevi olan 5 muhtara davetiye gönderildiğini söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

37 MUHTARDAN 5'İNE GİTTİ

"Mahalle muhtarı olarak Vali bey adına davettiye geldi ama malesef sadece Alevi muhtarlara gelmesi bir muhtar olarak bizleri üzdü. Ümraniye ilçesinde 37 mahalle muhtarından sadece 5 muhtarın davet edilmesi ve bu muhtarların Alevi olması manidar. Ataşehir ve Sancaktepe muhtarlıklarında da durumun aynı şekilde. Diğer ilçelerde de durum aynı."

İşte İstanbul Valisi Ali Yerlikaya imzalı davetiye:

Vali Yerlikaya'dan muhtarlara iftar daveti

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin