Vali Mutlu'yu ziyaret eden gazeteciler ne talepte bulundu?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi, Vali Mutlu'yu ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu'yu ziyaret eden gazeteciler ne talepte bulundu?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu ziyaret ederek Taksim Gezi Parkı olaylarında halkla birlikte güvenlik güçlerinin orantısız şiddetine maruz kalan gazetecilerin durumunu paylaştı. Gazetecilere şiddet uygulayan güvenlik güçleri hakkında işlem yapılmasını istedi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise gazetecilere yönelik şiddet uygulayan polislerle ilgili işlem yapılabilmesi için  fotoğraf ve görüntülerin  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası aracılığıyla Valiliğe ulaştırılmasını istedi.



Ziyarete Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver, Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş katıldı. Ziyarette gazetecilerin son örneği Taksim Gezi Parkı olaylarında görüldüğü gibi toplumsal olaylarda çalışma güvenliğinin olmadığı vurgulandı. Gazetecilerin olayları görüntülediği ve fotoğrafladığı için güvenlik güçlerinin sık  sık hedefi haline gelebildiğine dikkat çekildi.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, görüşmede İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya şunları söyledi:



“Son olaylarda 54 gazetecinin yaralandı. 34 gazeteci gözaltına alındı. Polisin orantısız güç kullanımı nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme görevini yapmaya çalışan gazeteciler görevlerini gereğince yerine getiremediler. Güvenlik güçlerinin sert tutumuyla yaratılan korku iklimi, özgür haberciliği de engellemiş oldu. Toplumsal olaylarda bundan böyle gazetecilerin hedef alınmadığı gazetecilerin korkusuzca çalışabildiği bir ortam yaratılması en büyük dileğimizdir. Bunu da kentin Valisi olarak sizden istiyoruz.”



Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş da “Ziyaretteki amacımız sadece bu olaylarda gazetecilere şiddet uygulayan polislerin cezalandırılması değil. Bundan sonraki eylemlerde de benzer tabloların yaşanmaması için polisin gazetecilere şiddet uygulamasının önüne geçilmesini istiyoruz. İstanbul göbeğinde gazetecilerin birer savaş muhabiri gibi kask ve çelik yelekle görev yapıyor alması Türkiye’de basın özgürlüğünün ne düzeyde olduğunun göstergesidir” diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin