Vali Mutlu: 'Müsaade etmeyiz'

Mutlu, Gezi Parkı odaklı gelişmelerin yıldönümü dolayısıyla güvenliği sıkıntıya düşürecek bir takım yansımalar olursa gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu: 'Müsaade etmeyiz'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı odaklı olayların yıl dönümünde ''toplanma" çağrıları yapılmasına ilişkin açıklamasında, herhangi bir olumsuz duruma karşı gerekli güvenlik önlemlerini alacaklarını açıkladı.



Vali Mutlu, Beşiktaş Belediyesi'ni ziyareti sonrası, basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.



Gezi Parkı odaklı olayların yıldönümünde ''toplanma" çağrıları yapılması konusunda, bazı çevrelerin yanlış uygulamalarına izin verilmeyeceğini dile getiren Vali Mutlu, şunları söyledi:



"Geçen yıl Haziran ayında yaşanan süreçleri biliyoruz ve o süreçten bizim hatıralarımızda çok güzel şeyler kalmadı. Sadece İstanbulumuz'un değil, ülkemizin farklı köşelerinde de aynı üzüntüleri hissettik. Geriye dönüp baktığımızda, bu üzüntülerin tekrarını hiçbir zaman arzu etmiyoruz. İfade ettiğiniz platformun bu konuda yapmayı arzu ettiği girişimlerin iyiliğe mesaj olabilecek yöntemleri barındırmasını ümit ediyorum. Bu tür olumsuzluk arzusu içinde olabilecek, bir takım dar çevrelerin, yapabilecekleri yanlış uygulamalar olursa, onlara müsaade etmeyeceğiz. Bununla ilgili güvenlik tedbirleri alacağız."



Gezi Parkı'nın zaman zaman neden kapandığını açıklayan Mutlu, "Gezi Parkı'nı hiçbir zaman kapatmıyoruz. Taksim'i de kapatmıyoruz ki, neden zaman zaman kapanma durumuna geliyor, şayet bir sıkıntı, bir olay yaşanırsa o bölgede güvenliği temin etmek için bu oluyor. Her zaman devlet bu tedbirleri alır. Dolayısıyla arzu ediyoruz ki; ifade ettiğimiz tarihler itibariyle tam gün, Taksimimiz de Gezi Parkımız da şehrimizin her noktası da halkımız tarafından rahatlıkla ulaşılabilir olsun. Fakat bu bölgede güvenliği sıkıntıya düşürecek bir takım yansımalar olursa, biz de bununla ilgili tedbirlerimizi alırız. Dolayısıyla gönlümüz ve irademiz, arzumuz; Taksimimiz'in de Gezi Parkımız'ın da şu anda olduğu gibi yoğun bir şekilde kullanılması, halkımız tarafından günlük yaşamın bir parçası olarak değerlendirilmesidir" ifadelerini kullandı.



AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin